Akşener: ‘Abdullah Gül’e tek taraflı mitralyöz atışı var’

Akşener: ‘Abdullah Gül’e tek taraflı mitralyöz atışı var’

Seçim ittifakı için CHP'ye kapıları kapatan Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tura CHP'nin kalabileceği öngörüsünde bulundu, "O zaman destekleriz" dedi. Akşener, son KHK çıkışıyla gündemde olan Abdullah Gül ile ilgili değerlendirme yaparken, Bahçeli'nin AKP bünyesinde seçime girmeyeceğini savundu.

Seçim ittifakı için CHP’ye kapıları kapatan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı konusunda her partinin aday göstermesi gerektiğini belirtti. Akşener, “İkinci tura CHP’nin adayı kalabilir. Kaldığı zaman CHP’nin adayını destekleriz” dedi. Akşener, KHK çıkışıyla gündemde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “Tek taraflı mitralyöz atışı var” ifadesini kullandı.   

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, dün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle buluşmasında, gündemdeki konular ve partinin yol haritasını konuşma imkanı bulduklarını yazdı.

Çevikcan’ın aktardığına göre, Akşener, seçimin 15 Temmuz 2018’de yapılmasını beklediğini, seçimde CHP ya da AKP ile ittifak yapmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması durumunda ise CHP’nin adayını destekleyeceklerini vurguladı.

‘3 PUAN DA ASKIDA’

Akşener, “AK Parti yüzde 25-30 arasında onların deyimiyle Tayyipçi seçmene sahip. 7 Haziran’da 10 puan kaybetmişti. Bunun 12’ye çıktığını düşünüyorum. 12 puan şu an askıda. CHP’nin kör seçmeni yüzde 18-20 arasında. Trakya’da CHP’ye oy veren merkez sağ seçmen var. Onlar İyi Parti’ye kayar. CHP’den yüzde 4 civarında bize kayış var. MHP’nin 16 Nisan referandumunda 12 puanının 9 puanı ‘Hayır’ dedi. Benim öngörüm ve anketlerimize göre 6 puanı bizde, 3 puan Tayyip Bey’in şahsına kaymış, 3 puan da askıda. Yorgun seçmenin alternatif arayışı var” dedi.

BAHÇELİ AKP BÜNYESİNDE SEÇİME GİRMEZ

Meral Akşener, partiler arası eşit bir ittifak sisteminin çıkmayacağını belirtirken, şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan, partisinin bünyesinde 50 değil, 70 milletvekili de verir MHP’ye. Ama Bahçeli dahil olmak üzere herkesin Ak Parti’nin şemsiyesi altında seçime girmesini ister. Böyle olduğu zaman da tanıdığım Sayın Bahçeli, abimin çok yakın arkadaşı olan Sayın Bahçeli, geri dönüşüyle ilgili sorun yaşayacağını öngörüp katiyetle o sandalyeden kalkıp AK Parti’nin bünyesinde seçime girmez. Dolayısıyla iki partinin yan yana gelmesiyle eşit düzeyde bir ittifak olmaz. AK Parti açısından da iki ayrı parti üzerinden ittifak Sayın Cumhurbaşkanı açısından bir güç zaafiyeti algısına sebep olur. O da onu yapmaz. Sayın Bahçeli de sandalyeyi boş bırakıp, birine emanet edip gitmez. Velhasıl kelam bundan bir şey çıkmaz.

İkincisi; diyelim ki herkesin kimliğini koruyarak yaptığı bir ittifak çıktı. Şahsi hayalim şu, Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi partilerle ittifak yapmayı arzu ederim. CHP ile ittifak yapar mıyız, hayır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı için tüm siyasi partilerin aday çıkarması gerekir. İyi Parti iddialı bir partidir. CHP’yle ittifak yaptığınızda oyunuz ortadan kalkar. Bu manadaki ittifaklara, buna Ak Parti dahil, yani hep CHP soruyorsunuz da belki Ak Parti ittifak teklif edecek, orası da dahil olmak üzere ittifak arayışımız olmaz. İkinci tura CHP’nin adayı kalabilir. Kaldığı zaman CHP’nin adayını destekleriz.

ABDULLAH GÜL

(Abdullah Gül’e yönelik açıklamalar konusunda) İrtibatım, siyaset sahnesine çıkıp çıkmayacağı konusunda bir bilgim yok. Bir vicdani hareketi ortaya koyduğunu söylüyor, uyarı diyor. Tepkiler var. Ben Sayın Gül’den bir cevap duymadım henüz. Şu anda tek taraflı bir mitralyöz atışı var kendisine.”