Akşener'den Afrin değerlendirmesi: ‘Operasyon yapmak isteyen çeneyi kapatır’

Akşener'den Afrin değerlendirmesi: ‘Operasyon yapmak isteyen çeneyi kapatır’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'e gerçekleştirilmesi beklenen harekata ilişkin "Davulla zurnayla duyurulduğu takdirde düşmanlarınız, tedbir alır, tuzak kurarlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olası Afrin operasyonu için devletin verdiği kararın yanında olduklarını belirterek, "Ama itirazlarımız var. Davulla, zurnayla harekat yapılacağı bir devlet tarafından duyurulamaz. Davulla zurnayla duyurulduğu takdirde düşmanlarınız, tedbir alır, tuzak kurarlar” dedi.

Akşener, “Olan bizim analarımızın doğurduğu çocuklara olur. Bizim söylediğimiz tedirgin olduğumuz bu. Kaç zamandır bedelli askerlik çıkmıyor. Neden? Çünkü bunların bedelli ile işleri bitti. Kendi çocuklarını kurtardılar. Ben diyorum ki madem operasyona bu kadar heveslisiniz kendi çocuklarınızı gönderin bu kadar basit. Kendi çocuklarınızı bu harekâtın ön saflarında, birliklerin içerisinde görmek istiyoruz" diye konuştu.

‘GELİN BİZİ AYIRIN DEMEKTİR’

ABD'nin 30 bin kişilik koridor oluşturma tutumundan vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Meral Akşener, şunları söyledi:

"Bu tutuma karşı Türk milleti, ABD'nin bu tutumundan vazgeçmesi için irade koymaktadır. Bunun için adım atılması gerekir. Hadi yüreğiniz yetiyorsa İncirlik'i kapatın. Malatya'daki füze üssünü kapatın. Milleti aldatmayın. Afrin'e harekat yapmak isteyen, çeneyi kapatır, verir talimatı sonra da gerekliliklerini yerine getirir. Ondan sonra sonuçlarını takip eder. Bağırarak, çağırarak, harekatın ilan edilmesi demek, 'Gelin bizi ayırın' demektir."

'İYİ PARTİ MENSUPLARI GAYRİ MİLLİ Mİ? HADİ ORADAN'

AKP ile MHP arasında kurulacak bir ittifaka itirazlarının olmayacağını belirten Akşener, "Bu ittifakın gerekçesini 'Milli ve yerli gruplar bir araya geliyor', buna karşılık Sayın Erdoğan'ın tek adamlık rejimine 'hayır' diyenlerin oluşturduğu iradenin mensuplarına 'gayri milli, küreselciler, NATO'cular' derseniz buna söyleyecek sözümüz olur. Sayın Erdoğan, ‘BOP eş başkanı olduğunu şerefle, sevinçle’ söylediniz. ‘Diyarbakır'ı kalkıp BOP'un başkenti yapacağınızı’ söylediniz. Siz ‘milli ve yerlisiniz’ buradaki İYİ Parti mensupları gayri milli öyle mi? Hadi oradan" dedi.