Akşener'den Erdoğan'a 'Türkçülük' cevabı!

Akşener'den Erdoğan'a 'Türkçülük' cevabı!

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40. muhtarlar toplantısındaki, 'Türkçülük' ile ilgili sözleri, yoğun tepki toplamaya devam ediyor. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın ardından Meral Akşener ve Koray Aydın'dan da açıklamalar geldi. Akşener, Erdoğan'ın açıklamalarını 'Yazık' olarak nitelendirirken, Aydın ise, "Akıl tutulması" olarak değerlendirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 40. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, “Türk’üm demek hakkındır, Ama Türkçülük yapamazsın, Türkçülük bölücülüktür. Kürt’üm demek hakkındır, Kürtçülük yapmak bölücülüktür” dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri yoğun tepki çekti. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın ardından bir açıklamada yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener ve Koray Aydın'dan da yanıt geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Meral Akşener’le birlikte yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’în sözlerine yönelik yaptığı açıklamada, "Türkçülük Türk milletine kayıtsız şartsız sevgi ve sadakattir. Sadakati Türk milletine olmayanlar Türkçülüğü bölücülük zanneder" demişti.

SİNAN OĞAN: ATATÜRK'Ü VE ZİYA GÖKALP'İ OKUMAMIŞ, ANLAMAMIŞTIR!

Erdoğan’ın bu sözlerine bir cevapta Sinan Oğan’dan gelmişti. Sinan Oğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Türkçülük ile bölücü terörün ideolojisi Kürtçülüğü bir tutanlar devletin kuruluş fikrini, Atatürk’ü ve Ziya Gökalp’i okumamış, anlamamıştır!” diyerek tepki göstermişti.

MERAL AKŞENER: YAZIK!

Yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener ise resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sn,CB keşke yüz sayfa Türk tarihi ve  dünya tarihi bilseydi, Gaspıralı ve Atatürk'ü anlasaydı Türkçülüğün manasını idrak ederdi. Yazık" ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN DA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkçülükle ilgili sözlerine bir tepki de Koray Aydın’dan geldi. Aydın yaptığı paylaşımda, “Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

İşte Aydın’ın paylaşımları:

Sayın Cumhurbaşkanının “Türkçülük” hakkında söylediği sözler, Türkçülük fikri hakkındaki derin bilgisizliğini bizlere göstermiştir.Gerçi kendisi geçmişte de benzer ifadeleri kullanmış hatta “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını” da söylemişti.Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e göre Türkçülük, Türk milliyetçiliğinin bir diğer adıdır. Türk’ün ruhuna ve faydasına uygun hareket etmektir.Yusuf Akçuralar, Ziya Gökalpler, Nihal Atsızlar, Erol Güngörler Türkçüdür, Türk milliyetçisidir. Bunların hangisi bölücülük yapmıştır?Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak ise ayrı bir akıl tutulmasıdır. Kürtçülük Barzani’dir, Apo’dur, bölücülüktür.Sayın Cumhurbaşkanına tavsiyemiz Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” kitabından başlayarak biraz okuma yapmasıdır.Gerçi kendisi “ben kitap okumuyorum, kitap özeti okuyorum” demiş bir kişi olarak pek de umut verici değildir.”