Akşener'den Yaşar Seyman’a ‘üstat ve duayen kadın siyasetçi’ tanımlaması

Akşener'den Yaşar Seyman’a ‘üstat ve duayen kadın siyasetçi’ tanımlaması

Evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Necip Hablemitoğlu adına verilen “Toplumsal Duyarlılık Ödülleri” sahiplerini buldu. Siyaset dünyasının tanıdık simalarının katıldığı ödül gecesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YURT Yazarı, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Avrupa’nın en başarılı kadın sendikacısı seçilen Yaşar Seyman’a Necip Hablemitoğlu anısına verilen Toplumsal Duyarlılık Ödülünü verirken, ‘Üstad ve duayen siyasetçi’ tanımlaması yaptı. 

Evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Necip Hablemitoğlu adına verilen ‘Toplumsal Duyarlılık Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Necip Hablemitoğlu’nun yaşamı boyunca ödün vermediği; bilimsellik, yurtseverlik, sorumlu yurttaşlık, dürüstlük, toplumcu değerlerini ve direnişini yansıtmayı amaçlayan geceye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Meclis Başkan Vekili Yaşar Tüzün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Kazım Arslan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Eski Milletvekili Sinan Aygün, ile Ali Tatar ailesi ve BASİSEN Üyesi İş Bankalılar yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YURT Yazarı, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Avrupa’nın en başarılı kadın sendikacısı seçilen Yaşar Seyman’a Necip Hablemitoğlu anısına verilen ‘Toplumsal Duyarlılık Ödülü’nü verirken, ‘üstat ve duayen siyasetçi’ tanımlaması yaptı. Akşener, yıllar önce izlediği Yaşar Seyman’ı gördükten sonra o dönemde mensubu olduğu Doğru Yol Partisi’nde ‘kadın kotasını’ önerdiğini de sözlerine ekledi.

SEYMAN DUYGULANDIRDI

Siyasette kadın dayanışmasının örneğinin sergilendiği ödül töreninde konuşan Yaşar Seyman, "Bu ödül şahsıma büyük sorumluluk yüklüyor. Büyük Zonguldak Yürüyüşü’nde rahmetli Uğur Mumcu ile Tekel direnişinde Rahmetli Tarık Akan ile yürüdük geldik bu
ünlere. Ödülümü milyonlarca emekçi adına alıyorum. Acıyı soylu yaşayan kadın Şengül Hablemitoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Bir kelebek kadar ömrüm olsa örgütlü yapılarda tüketirim. Sevgiyle, saygıyla" dedi.

Gecede ödüle layık görülen isimler ise şöyle: Yazar Yalın Alpay, Gazeteci Melis Alphan, Avukat Turgut Kazan, Sendikacı-Siyasetçi Yaşar Seyman, Öğretmen Alev Sungur, Yazar Hasan Ali Toptaş, Dostlar Tiyatrosu ve Maltepe Belediyesi.