Akşener: Suriye konusunda bizi dinleselerdi bunlar yaşanmazdı

Akşener: Suriye konusunda bizi dinleselerdi bunlar yaşanmazdı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti çalışmaları kapsamında yurt içi ziyaretlerine devam ediyor.Partisinin il başkanlığı binası açılışı için Denizli'ye giden Akşener, İl Başkanı Yasin Öztürk ve partililer tarafından karşılandı.Akşener, İl başkanlığının açılışında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti çalışmaları kapsamında yurt içi ziyaretlerine devam ediyor.Partisinin il başkanlığı binası açılışı için Denizli'ye giden Akşener, İl Başkanı Yasin Öztürk ve partililer tarafından karşılandı.Akşener, İl başkanlığının açılışında açıklamalarda bulundu.İYİ Parti'nin Afrin'de gerçekleştirilen operasyona tam destek verdiğini söyleyen Akşener, Bahçeli'nin "Gerekirse Afrin'e giderim" çıkışına göndermede bulunarak, "Çok merak ediyorum koltuktan kalkmaya cesaret edemeyenler candan nasıl vazgeçecek?" ifadelerini kullandı.Meral Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:"Denizli bize mücadele etmeyi öğretti. Denizli bize sabrı öğretti. İçimizdeki mücadele ateşini çıkarmamızı vesile oldu. Her birinize ayrı ayrı saygılarımı, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum.Batı'da AKP ile CHP, Güneydoğu'da AKP ile HDP arasında sıkışmış zorlanan seçmenler, bize 'parti kurun' dediler. Yeniden sorunlarını konuşan Türkiye için, mutsuzlaşan insanların yeniden mutlu olması için, umudunu kaybeden gençlerin umudunu kazanması için kuruldu.Devlet-millet kaynaşması... Devletin milletimizdeki algı güven yerine korkuya dönüşüyor. Dolayısıyla biz yeniden devlet-millet kaynaşmasını tanzim edeceğiz. Bugün millet korkuyorsa, tek adam yüzünden. Bir insan kar lastiğine bile karışır mı?Eğer Denizli'de insanlar işsizse utanın, yüzünüz kızarsın! Bunların yaptığı iş asgari yüz yıl sürer.

 İYİ PARTİ AFRİN OPERASYONUNA TAM DESTEK VERİYOR

Bugün Afrin'deyiz. İYİ Parti olarak Afrin'in bir zorunluluk olduğunu başından itibaren söyledik. İYİ Parti olarak daha önce davulla zurnayla harekat yapılmaz dedik. Ve Afrin'le ilgili olarak geç kalınmış ama zorunlu bir harekat dedik. O günden beri kahraman Mehmetçiğimizin ve şanlı ordumuzun arkasında durmaya, o konuda polemiklerin dışında kalmaya dikkat ediyoruz. Çünkü devlet yönetmek ciddi bir iştir ve bu arkadaşlar ciddiyetsiz insanlar. 16 yıldır da devlet yönetme ciddiyetini öğrenemediler.

SURİYE KONUSUNDA BİZİ DİNLESELERDİ BUNLAR YAŞANMAZDI

Sorum şu: Suriye konusunu eğer biz beraber konuşsaydık, muhalefeti dinleselerdi bugün Afrin konusu nasıl olurdu ve Kilis, Reyhanlı, Hatay, Mersin gibi şehirlerimiz roket atılan ve vergileri ertelenen insanların yaşadığı şehirler mi olurdu yoksa sanayinin, ticaretin geliştiği şehirler mi olurdu? Aşağı yukarı bugüne kadar Türkiye'de Irak dahil 10'u aşkın sınır ötesi harekat olmuştur. Bu ablanız en uzun 50 kilometreye yaklaşan kara harekatının altında imzası olan bir kişidir."ASKERİ HAREKAT FUTBOL MAÇINA BENZEMEZ"Siz o zamanlar davulla zurnayla Mehmetçikleri afişe ederek ve o günün bir İçişleri Bakanı olarak övündüğümüzü duydunuz mu? Çünkü askeri müdahaleler ciddidir. Futbol maçına benzemez. AKP Genel Başkanı muhtarlara konuşuyor, 'Daha yeni ısınmaya başladık, işin başındayız' diyor. Utanın utanın! Futbol maçı oynamıyoruz. Mehmetçiğin sizin düşürdüğünüz çukurdan ülkeyi çıkarmak için canıyla kanıyla mücadele ettiğinin farkında değilsiniz.20-25 şehidimiz var dedi. Kardeşim ayıp ayıp! Bahsettiğin 5 kişi can! Kiminin kınalı kuzusu, kiminin babası şehidi sen rakam olarak görüyorsan yazıklar olsun sana.

BEN SİZİN CEMAZİYELEVVELLERİNİZİ BİLİYORUM

Ve Türkiye'nin üçüncü büyük problemi toplumun yorgun ve mutsuz olmasıdır. İşte İYİ Parti bu üç büyük sorunu adaletle, hukukun üstünlüğüyle ve herkese eşit mesafede yaklaşan bir yönetim anlayışıyla değiştirecek. Onun için İYİ Partililere saldırı çok. Ama İYİ Parti ve İYİ Partililer cesur insanlardır ve bu hareket cesurlar hareketidir. Onun için bizi korkutmaya çalışmayın. Ben sizin cemaziyelevvellerinizi biliyorum. Bize hakaretten, iftiradan vazgeçin. "TÜRK'Ü KALDIRMAK PKK'NIN CANINA MİNNET OLUR"Arkadaş gazi olacakmış. Gazilik savaş meydanlarında olur. Atatürk'ü ne kadar kıskanıyormuşsun be! Gazilik er meydanında olur. Kantinde askerlik yapanlarla olmaz. Çocuğuna çürük raporu alanlarla olmaz. Hem gaziliği hem şehitlik makamını sulandırmaktan öteye geçmez. Arkadaşlar şimdi Tabipler Birliği'ne kızdılar, Baro'ya kızdılar, Türk kavramını kaldırmaya çalışıyorlar.Tabipler Birliği'nin içinde etnik aidiyet üzerinden politika üretenlerin, Apo'nun, PKK'nın canına minnet olur. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldım dedi. Sonra bir Saray koalisyonu yapıldı, bir baktık hepimizden daha milliyetçi bir dil var. Ama 40 yıllık yahni, olmuyor kani. 

KOLTUĞU BIRAKIP AFRİN'E NASIL GİDECEKSİN?

Şimdi moda oldu herkes Afrin'e gidiyor. Ben de çok merak ediyorum koltuktan kalkmaya cesaret edemeyenler candan nasıl vazgeçecek? Diğer abi ise yahu bir kamyon koruma ile geziyorsun hadi git bakalım nasıl gideceksin görelim." 
Kaynak Yeniçağ: Akşener'den Bahçeli'ye: Koltuğunu bırakıp Afrin'e nasıl gideceksin?