Akşener’den Erdoğan'a çok sert Tatlıses tepkisi

Akşener’den Erdoğan'a çok sert Tatlıses tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve şarkıcı İbrahim Tatlıses'e tepki gösterdi. Akşener, "Kahkah kihkih diyerek telefon açılıyor, çocuk üşümüş o villaya doğal gaz bağlanıyor. Peki Adana'da çocukları üşüyor diye kendini yan odada asan kadını hatırlıyor musun Sayın Erdoğan? O kadına ne yaptın?" diyerek tepkisini dile getirdi.

4. kez AKP’den milletvekili aday adayı olan şarkıcı İbrahim Tatlıses, Erdoğan’ın İzmir mitingine katılmış ve çok tartışılan bir açıklama yapmıştı. Erdoğan’ın davetinin ardından sahneye çıkan Tatlıses, “İdo 2 aylık olmuştu, Erdoğan o zaman belediye başkanıydı. ‘Başkanım bizim evimizin oraya doğalgaz gelmedi, İdo üşüyor’ dedim. Kapattı, 10 dakika sonra döndü ‘yokmuş ama ama ben kendimden vereceğim’ dedi, 2 ay sonra doğalgaz bağlandı ve İdo üşümekten kurtuldu” demişti.

TARİHLER TUTMUYOR

Ancak tarihler Tatlıses’i yalancı çıkardı. İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, 15 Şubat 1992 doğumlu. Oysa ki Erdoğan, 27 Mart 1994 yılında İBB Başkanlığı görevine başlamıştı.

AKŞENER’DEN TATLISES VE ERDOĞAN’A DOĞALGAZ TEPKİSİ

Tatlıses ile Erdoğan arasında geçen ve tartışma yaratan konuşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşanar de Nevşehir’de yaptığı konuşmada değerlendirdi. Akşener, “Sayın Erdoğan’la bir sanatçımızın konuşması oldu geçen gün. Çocuk üşümüş ,doğal gaz nasıl bağlanmış. Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, bu ülkede 3 milyon çocuk aç ve üşüyor. Bu ülkenin çocukları üşürse o devlet üşür. Yandaş kayıracağına bu ülkenin evlatlarının aç kalmasının üşümesinin önüne geç senin görevin bu” ifadelerini kullandı.

“SAYIN ERDOĞAN, O KADINA NE YAPTIN?”

Akşener, Erdoğan’a Adana’da soğuk yüzünden ölen Ayaz bebeği hatırlatarak, “Kahkah kihkih diyerek telefon açılıyor, çocuk üşümüş o villaya doğal gaz bağlanıyor. Peki Adana’da çocukları üşüyor diye kendini yan odada asan kadını hatırlıyor musun Sayın Erdoğan? O kadına ne yaptın? niçin o kadın üşüdü, çocukları aç kaldı. Ve Ayaz bebek soğuktan öldü, senin için yandı mı?” sorusunu sordu.

“25 HAZİRAN’DA ONLARI GERİ ALACAĞIZ”

İYİ Parti Lideri Akşener, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili ise “Şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum. Onlara 25 Haziran'a kadar el sürmesinler; çünkü 25 Haziran'da onları geri alacağız” diye konuştu. Meral Akşener, konuşmasının ardından İYİ Parti Niğde il teşkilat binasının açılışını yaptı.

“SEN BELAMSIN BELAM”

Akşener, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı, “Bir tane meclis başkanı var adam 80'ine geldi, huylu huyundan vazgeçmiyor. AK Parti'nin yöneticilerinin büyük çoğunluğu dedikoducu. Adam iftara gitti geçen sene Ramazan'da. Kardeşim 80 yaşındasın dua oku, namaz kıl, Kuran-ı Kerim oku. Gitti orada bana hakaret etmek için dedi ki: ‘Meral Akşener değil Meral Kılıçdaroğlu.' Bende ona dedim, Bir kadının soyadı evlilikle değişir ve döndüm dedim ki: Sen belamsın belam. Dini kullanarak en büyük münafıklığı yapanlardansın. Çok bozuldu abi, bana ‘FETÖ'cü' dedi. Bir öğrendik ki damat uçmuş, damat FETÖ'cü. Şimdi birde bunlar çok paragöz biliyor musunuz, Belam için muhterem beni mahkemeye verdi. Ne kadar istiyor biliyor musunuz? 50 bin Lira. Bende onu mahkemeye verdim. Üç kuruş verecektim ama üç kuruş yokmuş,  bir liraya. Sayın Erdoğan diyor ya, ‘Zamanımızda tuvalet parası ucuzladı, bir lira.' Bende bir liraya mahkemeye verdim. Bir lirayı kazanırsam sizindir” sözleriyle eleştirdi.