Akşener’in arabasının önüne yattılar...

Akşener’in arabasının önüne yattılar...

Sandıklı’daki üç günlük çalıştayın son günü kapanış konuşması için kürsüye çıkan ve oldukça duygusallaştığı gözlenen Meral Akşener, “Sorumluluk bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” dedi. Güçlükle kapıdan çıkan Akşener’in gitmemesi için partililer, aracının önüne yattı. Aracının önü ve arkasına otomobiller park edildi. Akşener'in Sandıklı'dan ayrılmasından sonra partililerin evinin önünde toplanmaya başladığı bildirildi.

Çalıştayın açılışında, “Herkes istediği konuda, istediği kadar konuşacak, kimsenin sözü kesilmeyecek. Gerekirse gece yarısına kadar bekleyeceğiz. Bizi eleştirenlere karşı da en küçük olumsuzluk yapılmayacak” diyen Meral Akşener, son gün konuşmaların uzaması üzerine, “Hayır, herkes konuşacak. Gece yarısına kadar da sürse dinleyeceğiz” dedi.

Konuşmacılar, içeriden ve dışarıdan partiye yapılan müdahaleleri ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylık sürecinin kendilerine verdiği zararı da anlattı.

YÖNETİME DÖNÜK ELEŞTİRİLER

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, parti yönetimine dönük eleştiriler daha çok partinin teşkilatlanma, aday seçimi konusunda yoğunlaştı. Seçime kısa süre kalıncaya kadar kamuoyu araştırmalarında yüzde 18 civarında görünen oy oranının, seçimde yüzde 10'un bile altına inmesinin nedenleri tartışıldı. Konuşmacılar arasında parti yönetiminin değiştirilmesi için kurultay isteyenler de oldu.

AKŞENER NOT ALDI VE KÜRSÜYE ÇIKTI

Bütün konuşmaları dinleyen, not alan Akşener, çalıştayın kapanışını yapmak için kürsüye çıktı. Konuşmasının sonuna doğru oldukça duygusallaştığı gözlenen Akşener, “Genel Başkan olarak sorumluluk bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” dedi.

Akşener daha sonra güçlükle kapıdan dışarıya çıkıp otomobiline binince, bu kez partililer aracın hareket etmemesi için otomobilin önüne yattı. Partililer Akşener’in bölgeden ayrılmasını tamamen engellemek için otomobilin önüne ve arkasına araçlar getirip park etti. Genel başkanın otomobiline binmesine rağmen gitmesine engel olan partililer arasında ağlayanlar oldu.

Partililerin güçlü direnişi karşısında otelden ayrılamayan Akşener, aracından indi. Odasına çıkan ve yaklaşık bir saat dinlenen Akşener'i partililer büyük bir heyecanla bekledi. Bu arada partililer arasında da gerginlikler yaşandı. İYİ Parti eski gençlik kolları başkanıyla bir partili arasında yumruklu kavga yaşandı.

KONGREYE GİDECEĞİZ

Bir saatlik bekleyişten sonra alkışlar arasında salona giren ve kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı, Genel İdare Kurulu'nun kendisine verdiği yetkiye dayanarak partisinin olağanüstü toplantıya gitmesini kararlaştırdığını söyledi.

Bu açıklamasının ardından Genel Başkan, Sandıklı'dan ayrıldı. Partililerin bir kısmı otelde kalıp durum değerlendirmesi yaptı. Kurultay hazırlıklarına hemen başlanacak.

EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANIYORLAR

Öte yandan İYİ Partililer Meral Akşener'in Üsküdar'da bulunan evinin önünde toplanmaya başladı.Genel başkanlarının evinin önüne giden partililer, 'Yapılacak kongrede Meral Akşener'in yeniden aday olacağını açıklayana kadar evin önünden ayrılmayacaklarını' belirtti.