Akşener’in otomobilinin önü çöp kamyonu ile kesildi

Akşener’in otomobilinin önü çöp kamyonu ile kesildi

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Gaziantep mitinginde engellerle karşılaştı. AKP’li Fatma Şahin’in başında bulunduğu Belediye, kamyonlarla miting alanına giden yolları kapattı, hem vatandaşlar hem de araçlar Akşener’e ulaşmakta zorluk çekti.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, Akşener, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda binlerce kişiye seslendi. Ancak meydana çıkan yollar kilometrelerce uzaktan polis tarafından kesildi vatandaşlar arandı.

Miting alanına açılan tüm yollar belediye tarafından kamyonlarla kapatıldı. Alanda vatandaşlar toplanmışken, ‘bomba araması’ gerekçesiyle alan boşaltıldı. Yoğun güvenlik önlemine karşın Akşener’in konuşacağı platform arkasına asılan parti pankartları da çalındı. Partililerin astığı “Hoşgeldin” pankartları da belediye ekiplerinde söküldü. Alana gelişlerde AKP mitinglerinde ücretsiz olan tramvay, İYİ Parti mitingi öncesi çalıştırılmadı.

YOLU KESİLDİ, VALİ YUHALANDI

Mitingin ardından Osmaniye'ye gitmek üzere yola çıkan Akşener’in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesildi. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, “Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu. Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor” diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar ise “AKP'li Vali istemiyoruz ” sloganları attı, Belediye Başkanı Şahin'i ve Vali'yi yuhaladı. Akşener ‘'Devran döner bir gün. Belediye başkanı ve Vali iktidar partisinin il başkanı değildir'' dedi.