Alarko Ceo’sundan metro açıklaması geldi!

Alarko Ceo’sundan metro açıklaması geldi!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu metro projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Alarko Holding CEO’su iptal edilen Kaynarca-Pendik-Tuzla metro projesinin yapılacağını, belediye ile birlikte finansman modeli için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bloomberg HT’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Yavrucu, “Biz İstanbul’daki metrolara da talibiz, gücümüzün el verdiği kadarını yap-işlet-devret modeliyle yapmak istiyoruz. Bunu da zaten ilk önce biz gündeme getirmiştik fakat daha sonra Belediye biz yapacağız dedi. Kaynarca-Pendik-Tuzla projesi de yapılacak, finansman modelleri üzerinde çalışıyoruz, İstanbul’un da çok ciddi metroya ihtiyaç var, finansmanını da bulacağız.” diye konuştu.

Programda gerçekleşen söyleşide Yavrucu’nun öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

2017’NİN KISA BİR ÖZETİNİ YAPARSAK ALORKO HOLDİNG İÇİN NASIL BİR YIL OLDU?

Beklentilerin çok ötesinde bir 2017 yaşadık. Turizmde sıkıntılara rağmen bizde doluluk yüksekti, özellikle Batı Avrupa’dan çok gelen oldu, doluluk oranları beklentimizin çok üstüne çıktı. Sanayi ve ticarette satışımızda yüzde 12 mertebelerinde artış öngörmüştük, ama yüzde 16-17 mertebelerinde bir artışla kapattık.

Enerjide öngördüğümüz yatırımları gerçekleştirdik, Karabiga’daki kömür santralimizin 1. ünitesi 2017 Kasım sonu, 2. ünitesi de Aralık sonu planladığımız şekilde 1320 megawatt’lık bir proje olarak devreye girdi.

Kısacası 2017 bizim bütçelediğimiz ve planladığımızın da üstünde bir performansla gerçekleşti.

2018 İÇİN PROJELERİNİZ NELER?

Biz enerjiye çok önem veriyoruz, Karabiga Santrali’ne yaklaşık 1,1 milyar dolarlık yatırım yaptık, Adana’da bir hidroelektrik santrali yaptık 120 milyon dolarlık. Enerji dağıtımı için de her sene 300 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde de elektrik dağıtımında 1,5 milyar liralık bir yatırım öngörüyoruz.

Yurtdışında da yap-işlet-devret yatırımlarımız var. Kazakistan’da büyük bir yatırım yapıyoruz, Kazakistan’nın eski başkenti Almata şehrinin tüm çevre yolunu yap-işlet-devret şeklinde yapıyoruz, bu projeye de 2018’de başlıyoruz 537 milyon dolarlık bir yatırım. Bunu önümüzdeki yıllarda gerek Doğu Avrupa’da, gerek Orta Asya’da, gerekse Rusya’da yeni projelerle desteklemeyi öngörüyoruz.