Alevi Başkan'dan AKP'ye: Tek bir tuğla dahi düşürtmeyeceğiz!

Alevi Başkan'dan AKP'ye: Tek bir tuğla dahi düşürtmeyeceğiz!

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi’ne belediye tarafından yıkım kararı gönderilmesine ilişkin Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş’tan açıklama geldi. Odabaş, “Tek bir tuğla dahi düşürtmeyeceğiz” dedi.

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi ve aynı zamanda AKD Sultangazi şubesi olan cemevine yıkım Sultangazi Belediyesi tarafından yıkım kararı gönderildi. Karara Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı ve ABF Örgütlenme Sekreteri Zeynal Odabaş’tan da tepki geldi.

Sultangazi Cemevi’nin halkın imece usulü 2009 yılında yaptığı bir ibadethane olduğunu belirten Odabaş, “İnaçlarımızın, semahlarımızın , ibadetlerimizin , lokmalarımız olduğu bir cemevidir burası. Halkın arsalarını başladığı inanç merkezimi imar aykırı diyerek yıkım kararı çıkardılar. Bu konuda 5 yıldır yargılanıyoruz ve para cezaları aldık. Bu noktada biz biliyoruz ki imara aykırı bir sürü Sünni ibadet yerleri yapıldı. Ancak söz konusu Aleviler olduğu zaman yıkım kararlarıyla karşı  karşıya kalıyoruz.” dedi.  Cemevinin kendilerin ibadet hanesi olduğunu vurugulayan Odabaş, hiçbir yıkım kararını tanımadıklarını ve cemevinden kesinlikte tek bir tuğla bile düşürttürmeyeceklerini duyurdu. Odabaş tebliğ edilen yıkım kararının bir yıl önce verildiğini ancak kararın Anayasa Referandumu sonrası uygulanmasınada tepki gösterdi.