Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı'ndan; 'laik ve bilimsel' eğitim için miting çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı'ndan; 'laik ve bilimsel' eğitim için miting çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız “Çihatcı, fetihçi, çocuk istismarcısı kindar ve dindar eğitimine şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu eğitim sisteminden tekrar eli kanlı gerici; el kaide, el nusra,ışid gibi vb. terör örgütlerinin yetişmesinde asla müsaade etmeyeceğiz Dolasıyla, eğitim adaleti için tüm kesimlerin çocuklarının aydınlık geleceği için; nedensiz, niçinsiz, fakatsız; laik, demokratik, cumhuriyet ekseninde buluşmamız gerekiyor. Bu gerici faşist eğitim müfredatını asla tanımıyoruz. Çağdaş

Cihan GÜNER-YURT/

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız  “Bizler alevi örgütleri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) olarak içine sürüklenmeye çalışıldığımız karanlığa karşı;  çocuklarımız, ortak geleceğimiz, eşit ve özgür bir ülkede yaşam için yan yana geldik. Biliyoruz ki birlikteyken sesimiz sesimize, sözümüz sözümüze güç katıyor. Biliyoruz ki; yan yana, omuz omuza yürümek yarınlarımızı, geleceğimizi aydınlatıyor. Bu nedenle; bizler tüm halkımızı 17 Eylül’de Kartal Meydanın ‘da gerçekleştireceğimiz büyük buluşmaya çağırıyoruz. Gelin bir arada sesimizi ve sözümüzü yükseltelim. Gelin bizlere giydirilmek istenen bu deli gömleğini yırtıp atalım.” İfadelerini kullandı. 

Yıldız ‘gelin’ diyerek çağrıda bulunarak şu açıklamayı yaptı:

Gelin; her alanda yapıldığı gibi eğitimin de ticari bir alan olmasına karşı çıkalım. Eğitimin herkese parasız, Laik, bilimsel ve eşit olmasını sağlayalım.

Gelin; devletin yıllardır eğitimle birlikte inançlarda da tekçi tutumuna karşı başta Alevilerin inançları olmak üzere, tüm inançların eşit ve bir arada olmasını ve yıllardır dayatılan zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesini sağlayalım. 

Gelin; hurafelerle dolu, akıl ve bilim dışı öğretim programlarının okullarda çocuklarımıza vereceği zararları engelleyelim. Öğretim programlarını ve ders kitaplarını cihat, şeriat gibi kavramaların değil; demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük vb. kavramların olduğu bir içeriğe kavuşturalım.

Gelin; seçmeli ders dayatmasını sonlandırarak çocuklarımızın ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda istedikleri dersleri seçebilmesini sağlayalım. Okullarda mescit yerine laboratuvar, kütüphane, müzik odası, resim odası açılmasını sağlayalım. 

Gelin; çocuk istismarları ile adları anılan cemaatlerin, tarikatların okullara girerek çocuklarımızı zehirlemesine engel olalım. Kamu otoritesini;  adeta kendi dünya görüşünü ve yaşam biçimini zorla kabul ettirmenin aracı gibi kullanarak çocuklarımızı imam hatip okullarına gitmeye zorlanmasına karşı durduralım.

Gelin; yaşadığımız coğrafyadaki kültürel zenginlikler nedeniyle farklı dillerin inkar edilmesine karşı;  herkesin eşit, bir arada, kardeşçe kendi anadilinde bir eğitim görmesini sağlayalım.

Gelin: OHAL gerekçesi ile tüm demokratik kuralların rafa kaldırılmasına ve OHAL gerekçesi ile KHK’ lerle kamuda işten çıkarılan tüm mağdurların işe iadesinin sağlanmasına ve OHAL’in derhal sona erdirilmesini sağlayalım.

Bunun için; 17 Eylül’de Kartal Meydanın’ da bir arada sesimizi ve sözümüzü birlikte yükseltelim.