Almanya’dan son dakika Türkiye kararı!

Almanya’dan son dakika Türkiye kararı!

Almanya'nın prestijli gazetelerinden Der Spiegel'in iddiasına göre, Almanya'da görevde bulunan geçici hükümet, Türk ordusunda bulunan Leopard (Leopar) tanklarının modernizasyonuyla ilgili kararın dondurulduğu belirtildi. Almanya hükümet sözcüsü, Spiegel'in iddiasını doğruladı.

Almanya’nın çok satan dergilerinden Spiegel’de yer alan bir haberde, Ekim ayından beri hükümeti kuramayan Berlin yönetimi daha önce söz kesilen tankların modernizasyonuyla ilgili kararı dondurduğunu iddia etti.

İddiaya göre Alman Başbakanı Angela Merkel ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in bugün bir araya gelerek konuyu görüştüğü belirtildi. Tankların modernizasyon ve tank satışı konusunda Merkel ve Gabriel’in yeni hükümetin kurulmasını bekleme kararı aldığı iddiası ortaya atıldı.

ANLAŞMAYA ONAY VERİLMİŞTİ

Almanya ve Türkiye arasında tankların modernizasyonu ile ilgili anlaşma yapılmış fakat geçtiğimiz yıl Ankara-Berlin hattında yaşanan gerilim dolayısıyla bu karar Almanya’dan onay alamamıştı. Dünya’nın 3. silah ihracatçısı olan Almanya’da silah satışı tartışmaları sık sık gündeme geliyordu.