Alparslan Türkeş mezarı başında Bahçeli eşliğinde anıldı

Alparslan Türkeş mezarı başında Bahçeli eşliğinde anıldı

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ölümünün 21’inci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor

Ankara'daki kabri başında saat 10.00'da düzenlenecek anma programına MHP lideri Devlet Bahçeli ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen ülkücüler katılacak. Kuran-ı Kerim okunmasından ve dualar edilmesinden sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir konuşma yapacak. Daha sonra da çeşitli camilerde mevlit okunacak.

‘MEMLEKET SEVDALISIYDI'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM grubu toplantısında yaptığı konuşmada Türkeş'in ölüm yıldönümüne de değindi ve şöyle konuştu: “Türkeş Bey, ülkemizin gerilim yüklü, çekişme ve çatışma dolu yıllarında istikrar numunesi olmayı başaran nadir şahsiyetlerden biriydi. Onda taviz vermeyen bir mizaç, tavsamayan bir muhabbet, tahrip olmayan bir millet ve memleket sevdası vardı. Onun iki emaneti olan MHP ve Ülkü Ocakları varlık ve birliğini muhafaza etmekte, engelleri yıka yıka geleceğe yürümektedir.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in 21. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Fikri olgunluğu ileri görüşlülüğü sayesinde bugünümüze ışık tutmuştur. Türkiye'nin meseleleri karşısında düşünüp dile getirdiği akılcı çözüm önerileri hala geçerliliğini korumaktadır. Kendisi yarınlara uzanan meşaledir. Türk siyasetine uzlaşma aşılamıştır. Yarım asıra yaklaşan kutlu davamızı milletimizin ve devletimizin bekasına adadık. Devletimizin ve aziz milletimizin bekasının teminatı olduğumuzu her fırsatta gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ümitsizlikleri yendik. Gücümüzü aziz milletimizden kararlılığımızı ülkülerimizden aldık. Merhum başbuğumuz hiçbir zaman kolay bir başarı vadetmemişti. Biz de aynısını yapıp önümüze bakacağız. Bölünmeye bölücülüğe ne pahasına olursa olsun karşı çıkacağız. Yılanlara kananlara kaçanlara inat bugün MHP ayaktadır. Türkiye ve Türk milleti hasımları karşısında sarsılmaz duruş ortaya koyuyoruz.''