Alperenler, Kerkük'e ulaştı!

Alperenler, Kerkük'e ulaştı!

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, beraberindeki grupla birlikte Türkmen kenti Kerkük'e giderek burada yürütülen direnişe destek verdi.

Haberler.com'un haberine göre Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında "200 kişilik öncü birliğimizle  Kerkük'e gidiyoruz" şeklinde bir açıklama yapan  Alperen Ocakları  İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican'ın  Kerkük'e ulaştığı ortaya çıktı.

"TÜRK'ÜN GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ İNŞALLAH"

Alperen Ocakları, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (KBY) bağımsızlık referandumuna dahil ettiği  Kerkük'e 200 gönüllü üyenin 5 Ekim'den sonra yola çıkacağını duyurmuştu.  Alperen Ocakları  İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, referandumun uluslararası anlaşmalara ve  Irak anayasasına aykırı olduğunu belirterek, "Fiilen kardeşlerimizin yanında olmak için gönüllü 200 kişiden oluşan öncü birliğimizle 5 Ekim'den sonra  Kerkük'e gideceğiz. Canımızla, malımızla kardeşlerimizle birlikte mücadelemizi sürdürecek, Barzani'ye Türk'ün gücünü göstereceğiz inşallah" ifadelerine yer vermişti.

KERKÜK'E ULAŞTILAR

Bu açıklamanın ardından gözler  Alperen Ocakları'na çevrilmişti. Beklenen haber önceki gün geldi.  Kerkük'e ulaşan Kürşat Mican ve beraberindeki grup, Türkmen kentinde gövde gösterisi yaptı. 

İşte  Kerkük'ten fotoğraflar;