Altaylı'dan köşe komşusu Alçı'ya zehir zemberek: O vatan parçasında yalı olması gerekmiyor

Altaylı'dan köşe komşusu Alçı'ya zehir zemberek: O vatan parçasında yalı olması gerekmiyor

Habertürk gazetesi yazarı Altaylı, Nagehan Alçı'nın “Üzerinde üç-beş keçi otlayan kaya parçacıkları için savaşalım mı yani?” sözlerine sert bir cevap verdi. Nagehan Alçı ise yazısında, eşi ROK ve kendisi hakkındaki 'FETÖ' soruşturması iddialarıyla ilgili yargı önünde hesaplaşılacağını duyurdu.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, köşe komşusu Nagehan Alçı'nın “Üzerinde üç-beş keçi otlayan kaya parçacıkları için savaşalım mı yani?” sözlerine ilişkin olarak "Doğu’da, Güneydoğu’da uğruna binlerce şehit verdiğimiz dağların bazı bölgelerinde keçi bile otlamıyor. Ama keçilerin bile çıkamadığı o dağlarda evlatlarımız ölüyor. Uğruna savaşılacak vatan parçasında ille de yalı olması gerekmiyor" dedi.

"Bir ülkenin toprağına sahip çıkması için ille de üzerine bir müteahhit tarafından site mi yapılmış olması gerekiyor" ifadesini kullanan Altaylı, "Alçı 'Öyle bir işgal yok' deseydi bu tartışılabilirdi. Ama bu sözü tartışılmaz bile" diye yazdı.

Altaylı, Habertürk'te "Suriye için değil Türkiye için" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın, televizyonda talihsiz bir fikir zikrettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Ege’deki bazı küçük adacıkların Yunanlılar tarafından oldu bittiye getirilerek işgal edildiği iddia edilince Alçı, “Üzerinde üç-beş keçi otlayan kaya parçacıkları için savaşalım mı yani?” deyiverdi.

Bir ülkenin toprağına sahip çıkması için ille de üzerine bir müteahhit tarafından site mi yapılmış olması gerekiyor!

Alçı “Öyle bir işgal yok” deseydi bu tartışılabilirdi.

Ama bu sözü tartışılmaz bile.

‘NAGEHAN KARDEŞİM GİDİP GÖRDÜ MÜ…’

Nagehan kardeşim gidip gördü mü bilmiyorum ama ben çok gittim.

Doğu’da, Güneydoğu’da uğruna binlerce şehit verdiğimiz dağların bazı bölgelerinde keçi bile otlamıyor.

Ama keçilerin bile çıkamadığı o dağlarda evlatlarımız ölüyor.

Uğruna savaşılacak vatan parçasında ille de yalı olması gerekmiyor!”

‘YALAN, KURGU’

Nagehan Alçı ise bugünkü köşe yazısında, eşi Rasim Ozan Kütahyalı ve kendisi hakkındaki 'FETÖ' soruşturması iddialarının gerçek olmadığını kaydetti.

Alçı, yazısının not bölümünde, "Ben ve eşim Rasim Ozan ile ilgili soruşturma olduğuna dair haberler tamamen yalan ve kurgudur. Bu kara propagandayı tezgâhlayanlar ve yayanlarla yargı önünde hesaplaşacağız" dedi.