Anadolu, Marmaris’te buluşuyor

Anadolu, Marmaris’te buluşuyor

Marmaris Belediyesi’nin basın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği yerel medya çalıştayı, ‘Anadolu Medya Buluşması’ ismiyle 27-29 Nisan günlerinde gerçekleştirilecek. 38 kentten 400’e yakın gazetecinin bir araya geleceği çalıştayda, Anadolu medyasının sorunları masaya yatırılacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yerel basının karşısına çıkacak.

Marmaris Belediyesi, yerel basının artan öneminden yola çıkarak, Anadolu medyasının sorunlarının da masaya yatırılacağı bir medya çalıştayı düzenliyor. ‘Anadolu Medya Buluşması’ isimli yerel medya çalıştayı için 38 kentten 400’e yakın gazeteci bir araya geliyor. 3 gün sürecek ve CHP’nin gazeteci kökenli kurmaylarının da hazır bulunacağı etkinliğin Pazar günkü bölümünde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anadolu basın temsilcilerinin sorularını cevaplandıracak.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın gözde turizm merkezi Marmaris, yerel basına yapacağı ev sahipliğine hazırlanıyor. Sentido Orka Lotus Beach Otel’de 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Anadolu Medya Buluşması, hem yerel basın çalışanlarının bir araya gelmesi, hem de sorunlarına birlikte çözüm arayışları için atılan önemli bir adım olacak.

Gazeteciler, 2 gün sürecek çalıştayın yanı sıra düzenlenecek gezi programıyla Marmaris’in eşsiz güzelliklerini de görme fırsatı bulacak. Çalıştay için CHP’nin kurmayları da hafta sonu Marmaris’te olacak.

Marmaris Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Komisyonu Başkanı Tuncay Özkan başta olmak üzere Atilla Sertel, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Utku Çakırözer ve eski İstanbul Milletvekili - Gazeteci Metin Işık’ın baştan sona takip edeceği etkinliğe, Pazar günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olacak.

KILIÇDAROĞLU ANADOLU BASINININ KARŞISINDA

CHP lideri, çalıştayın Pazar günkü bölümünde Gazeteci-Yazar Orhan Uğuroğlu’nun moderatörlüğünde bir açık oturumun konuğu olacak. “Anadolu Basını Soruyor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yanıtlıyor” isimli açık oturum, 1.5 saat sürecek. Kılıçdaroğlu’nun, yerel basın temsilcilerinin sorularına cevap vereceği çalıştayın bu bölümü dahil, Pazar günkü programın tamamı yerel ve ulusal kanallara canlı yayınla ulaştırılacak: (TÜRKSAT / Frekans: 11.623 Mhz / Polarizasyon: Horizantal / Sembol Rate: 3.700 / Fec: 5/6).

TÜRKİYE BULUŞUYOR

Etkinliğe Adana, Afyon, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ,  Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale,  Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manavgat, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Zonguldak’tan gazeteciler cemiyeti yöneticileri ile yerel medya çalışanları katılıyor.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR; “BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR”

Etkinliğe evsahipliği yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Anadolu’nun dört bir yanından 400’e yakın gazeteciyi ağırlamanın kendileri için onur kaynağı olduğunu söyledi. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP kurmaylarına, bu önemli organizasyona verdikleri destek ve değer için minnet borçlu olduklarını dile getiren Acar, şunları kaydetti:

“Anadolu medyasının tüm sorunlarının masaya yatırılacağı bu etkinlikte aynı zamanda yerel gazeteciler Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na merak ettikleri konular hakkında sorular da yöneltme fırsatı yakalayacak. Marmaris yaşayanları olarak gazeteci dostlarımızı ağırlamaya hazırız. Bu organizasyona destek veren Marmaris basın ailesine de içten teşekkür ederim. Bu ilk çalışmamızda başarılı olursak her yıl geleneksel olarak tüm Anadolu basını temsilcilerini burada ağırlamaya ve mesleki konularını görüşmeleri için ev sahipliği yapmaya istekliyiz.”