Ankara'da 23 Nisan: Mansur Yavaş koltuğunu devretti

Ankara'da 23 Nisan: Mansur Yavaş koltuğunu devretti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 11 yaşındaki Kerem Nergis'e devretti.

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başkent'in farklı ilçelerindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Her 23 Nisan'da olduğu gibi gelenek bozulmadı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 11 yaşındaki Kerem Negis oturdu.

ÇOCUK BAŞKAN'DAN DÜNYA BARIŞI MESAJI

Mansur Yavaş, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve öğretmenleriyle birlikte gelen ilk ve ortaokul öğrencilerini kapıda karşıladı.

Çocuk başkan, “Bu özel bayramı biz çocuklara hediye eden, bütün dünya çocuklarıyla paylaşmamızı sağlayarak, mutlulukların en güzelini yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet duygularımı ifade ediyorum. Dünya çocuklarıyla birlikte neşe dolu gülüşlerimizin gökyüzünü çınlattığı, hep mutlu olduğumuz, barış içinde büyüyeceğimiz daha nice güzel bayramlar diliyorum” dedi.

SPOR ALANLARI ARTACAK

Yavaş çocuk başkana hangi icraatlerde bulunacağı sorunca, “Çocukların özgürce oynayabileceği ve sağlıklı bir şekilde büyüyebileceği spor alanları yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapmak istiyorum. Aynı şekilde okullarda bazı atölyelerimizin eksik olduğunu ve fen laboratuvarlarının her okulda olması gerektiğini düşünüyorum.” cevabını aldı. Başkan Yavaş da, çocukların taleplerini dikkate alacanlarını dile getirdi.