Ankara'da hayvanseverleri çileden çıkaracak kedi davası

Ankara'da hayvanseverleri çileden çıkaracak kedi davası

Ankara’da açılan bir dava duyanları şaşkına çevirdi. Kadın doğum uzmanı doktor, komşusunun beslediği sokak kedilerinin, bahçesini ve evini kirlettiği gerekçesiyle dava açtı. “Kedilerin tahliyesine ve bölgeden uzaklaştırılmasına karar verilmesini” istedi. Dava dilekçesinde, 'kediler kaçsın diye' ağaç diplerine ve bahçeye sirkeli su döküldüğü detayı da yer aldı.

Kedileri besleyen komşunun avukatı ise, “Bunların hepsi sokak kedisi. Davanın kabul edildiğini varsayarsak, müvekkilim kedileri nasıl tahliye edecek, kedileri mi yakalayacak. Yakalarsa nereye götürecek ? Yakalayamazsa ne olacak?'' diye sordu.

SİRKELİ SU

Tahliye isteyen doktorun avukatı ise mahkemeye verdiği dilekçede, kedileri evden uzaklaştırmak için başvurulan ilginç yöntemleri anlattı. Dilekçede ‘'Müvekkil ağaç diplerine ve bahçesine sirkeli su dökerek kedilerin gelmesini önlemeye çalışmıştır. Ancak kapının açık bulunduğu her an evin içerisine  kedi girmektedir'' dedi.

Doktorun aile hayatının da kediler yüzünden olumsuz etkilendiği, eşiyle arasının bozulduğu vurgulandı.

Dava dosyasına kedilerin evin bahçesine ve mutfağına girme anlarına ilişkin çekilen fotoğrafları da delil olarak sunuldu. Davaya bakan Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi ise kedilerin tahliye edilmesi talebini reddetti.