'Darbe teşebbüsü 39 gün önceden biliniyordu'

'Darbe teşebbüsü 39 gün önceden biliniyordu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminin, 39 gün önceden hazırlanna bir iddanamede yer aldığını açıkladı. İddianamenin 19. Sayfası'nda !FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanması ve Faaliyetleri', 6 Haziran 2016 başlığında (Darbeden 39 gün önce) hazırlanan bir iddianamede bu yapının darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin 'açık ve yakın olduğu' belirtiliyor

Söcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Bülent Tezcan, FETÖ/PDY'nin darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin açık ve yakın olduğunun 39 gün önce hazırlanan bir iddianamede yer aldığını da açıkladı. Bu skandal da belgelerle ortaya kondu. Akıncı Üssü Davası ile birleşen eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'nin müşteki olduğu Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamesi birleştirildi. İddianamenin 19. Sayfası'nda “ FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanması ve Faaliyetleri”, 6 Haziran 2016 başlığında (Darbeden 39 gün önce) hazırlanan bir iddianamede bu yapının darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin “açık ve yakın olduğu” belirtiliyor.

CHP'li Tezcan, belgeler üzerinde konuyu şöyle açtı: “FETÖ/PDY'nin anayasal düzeni değiştirecek veya ortadan kaldıracak silahlı güce ulaştığı ve bir askeri dare yapabilecek tek organize güç olduğu, * FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki etkinliğe dayanarak askeri darbe ve iç savaş tehditlerinde bulunduğu, * FETÖ/PDY'nin darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin açık ve yakın olduğu.” Tezcan, “Darbe girişiminden 39 gün önce yazılan iddianamede yer alan bu bilgiler, demek ki devletin ilgili makamları tarafından darbe girişiminden en az 6-7 gün önce öğrenilmiştir. Buna rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı ortaya çıkıyor” dedi.