Ankara’da sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine gözaltı

Ankara’da sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine gözaltı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla Ankara'da 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve temel ücretlerinin arttırılması talebiyle Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelen kitleye polis saldırdı

SES, tüm Türkiye’deki sağlık ve sosyal emekçilerine bugün için Abdi İpekçi Parkı’nda buluşma çağrısı yapmıştı. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri burada, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve ücretlere zam yapılması talebiyle eylem yapacaktı. SES’in duyurduğu buluşma saati olan 11.00’dan önce parkı abluka altına alan polis, parka gelen emekçilere saldırdı. Saldırıda SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve Dev Sağlık-İş Örgütlenme Uzmanı Furkan Bircan darp edilerek gözaltına alındı.

Saldırının ardından kitle Kurtuluş Parkı’nda bulunan Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Salonu’nun önüne geçti. Burada SES Genel Sekreteri Pınar İçel konuşma yaptığı sırada polis, kitleye “açıklama” yapıldığı ve slogan atıldığı gerekçesiyle saldırdı. Polisin saldırı sırasında kullandığı bibergazından, SES Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri polis saldırısına “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla karşılık verdi.

Kitle, polisin geri çekilmesinin ardından salona geçti. SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Abdi İpekçi Parkı’nda polisin saldırarak yapmalarını engellediği basın açıklamasının metnini okudu. Erden, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin temel ücretlerinin en düşük 6500 TL olmasını, ek göstergelerin  için en az 3600 olacak şekilde kademeli olarak artacak biçimde düzenlenmesi ve yıpranma payının tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de kapsaması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

Sorunlarımızın bu kadar biriktiği ve iktidarın çözüme yönelik adım atmaktan imtina ettiği bu dönemde mevcut koşulların değiştirilmesi ve taleplerimizin elde edilmesi yönünde kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek için bir aradayız.

Bugün bu kararlılığımızla ağustos ayı içerisinde görüşülecek olan 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme masasında da ifade edeceğiz.

İşyerlerinde açtığımız TİS sandıklarından çıkan taleplerimizi TİS otobüsleri ile kent kent, meydan meydan haykırarak Toplu Sözleşme Masası’nda da yerimizi alacağız.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı taleplerimizin etrafında birleşmeye, mücadele etmeye ve kazanmaya davet ediyoruz.