Ankara’da şok iddia: Seçimler ertelenecek mi?

Ankara’da şok iddia: Seçimler ertelenecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birinci turu ve parlamento çoğunluğunu kaybetme riski görmesi halinde ertelemenin kaçınılmaz olduğu belirtilirken, güvenlik, siyasi ve ekonomik sebepler bu iddiaya dayanak gösterildi. AKP ile MHP’nin arasındaki makasın her geçen gün açıldığı da kaydedildi.

YURT Gazetesi yazarı Erhan Baydar, seçimlerin ertelenme ihtimali konusunda, “Bu bir temenni asla değil. Bilgi ile donatılıp geliştirilmiş bir bakış açısı” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birinci turu ve birinci turda parlamento çoğunluğunu kaybetme riski görürse ertelemenin kaçınılmaz olabileceğini belirten Baydar, “PKK’nın yaz dönemlerinde sınırlarımızdan Türkiye’ye büyük gruplar halinde sızma ihtimali, güvenlik gerekçesiyle seçimlerin ertelenmesi için birinci sebep olarak gösteriliyor” diye yazdı.

Baydar, “Seçimlerin ertelenme ihtimali var mı?” başlığıyla yayımlanan yazısında, güvenlik gerekçesinden farklı olarak siyasi sebepler konusuna değinirken, “Bahçeli, erken seçime Erdoğan’ı ikna ederek, bizi tuzağa düşürdü diyen AKP’li sayısı az mı? Fotoğraf şu: AKP ile MHP arasındaki makas her geçen gün açılıyor. Bu çelişki, genel af tartışması ile tamamen su yüzüne çıktı” dedi.

‘MHP’DEN RAHATSIZLIĞIN FİTİLİNİ YILDIRIM ATEŞLEDİ’

MHP’den rahatsızlığın fitilini, Başbakan Binali Yıldırım’ın ateşlediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Yıldırım’ın yanında durduğunu ifade eden Baydar, şunları kaleme aldı:

“Atilla Kaya’nın, ‘MHP’ye oy verin, Erdoğan’a oy vermeyin’ çağrısı, tabanda karşılık buldu. Bunu da unutmayın.

MHP tabanı 16 yıldır çektiklerini anlatıyor. Erdoğan kabinesinde MHP temsilcisi olmayacağı haberleri de cabası.

Gelelim ekonomik sebeplere

Dolar 4.3’e vardı daha da yükselecek. Dünyada bir para biriminin bu kadar hızla değer kaybetmesi görülmüş değil. Bu çok huzursuzluk yaratıyor.

‘ULUSLARARASI OPERASYON İHTİMALİ’

Seçim tarihi ilan edildikten sonra doların fırlaması, Türkiye’ye karşı ‘uluslararası operasyon’ ihtimalini güçlendiriyor.

Bu şartlar oluşursa seçimlerin ertelenmesi kaçınılmaz olur. Ne zaman mı?

Erdoğan’ın gönlünde mahalli seçimlerle birlikte.

Eyy Bahçeli, sonra demediniz, demeyin.”