Anket şirketlerinden Erdoğan'a: Aslında kendi çalıştığı şirketlere güvenmiyor

Anket şirketlerinden Erdoğan'a: Aslında kendi çalıştığı şirketlere güvenmiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Anketlere güvenmiyorum" açıklamasının ardından, anket şirketlerinden açıklama geldi. AKAM Başkanı Kemal Özkiraz, Erdoğan için, "En çok anket yaptıran kendisi" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Anketlere güvenmiyorum” sözlerinin ardından gözlerin çevrildiği anket şirketleri, bu ifadenin muhatabının kendileri olmadığı görüşünde.

Artı Gerçek’ten Fırat Yeşilçınar ve Onur Dalar’a konuşan anket şirketi sahiplerinin görüşleri şöyle:

‘ASIL TEPKİSİ ANKET YAPTIRDIĞI ŞİRKETLERE’

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anketleri en etkili şekilde kullanan liderdir. ‘ Anket şirketlerine güvenmiyorum’ sözlerini neye kızarak söylediğini bilmiyorum. Şu olabilir; rakamlar AKP’deki düşüşü ortaya koyuyor. Bundan dolayı söylemiş olabilir. Erdoğan belediye başkanıyken kendine yakın 2 araştırma şirketine her ay anket yaptırıyordu. Mahallelerdeki sorunları tespit ediyordu. Bu zamana kadar da hep yaptırdı. Ama istemediği sonuç gelince anket şirketlerine kızacak. İstemediği sonuç gelince ‘anket şirketlerine’ güvenmiyorum diyecek. Burada asıl tepkisi kendi anket yaptırdığı şirketlere, asıl olarak onlara güveni sarsıldı.”

‘İNSANLAR BİZİ SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE DEĞERLENDİRECEK’

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat: “Bütün meslek gruplarında yanlış insanlar vardır ama biz işimizi titizlikle yapıyoruz. Bizim mesleğimizde tarihlerin önemi var. Mesela 31 Mart’ta çıkan sonuçlara göre insanlar bizi değerlendirecek.”

‘EN ÇOK ANKET YAPTIRAN KENDİSİ’

AKAM Başkanı Kemal Özkiraz: “Erdoğan’ın sözlerinin kimi işaret ettiğini bilemiyorum. Ben birini işaret ettiğini düşünmüyorum. Kendi örgütüne anketlere bakmayın çalışmalara devam edin demek istedi. Hâlbuki kendisi de anketler yaptırıyor. Bir firmayı hedef aldığını düşünmüyorum. Yoksa en çok anket yaptıran kendisi…”

‘ERDOĞAN ASLINDA KENDİ ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLERE GÜVENMİYOR’

PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalıştığı anket şirketleri kendisini yanlış yönlendirdiği için böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Çünkü bu şirketler Erdoğan’ı ve AKP’yi her zaman alacağı puandan 10 puan yüksek gösterdi. Bu zamana kadar buna ses çıkarmadı. Ama şimdi anketler şişirilmesine rağmen istediği oyun altında gelmeye başlayınca gözüne batmaya başladı. Erdoğan aslında kendi çalıştığı şirketlere güvenmiyor.”

‘MUHATABI BİZ DEĞİLİZ’

KONDA Genel Müdür Bekir Ağırdır: “Erdoğan’ın bu açıklamalarının muhatabı biz değiliz. Çünkü siyasi partilerin finansmanı ile çalışmıyoruz. Bu sözleri siyasi partilerin finansmanı ile çalışanlar düşünmeli.”

‘SEÇİM YASAKLARI SONUÇ ODAKLI ARAŞTIRMALARI ZORLAŞTIRIYOR’

SAMER Başkanı Yüksel Genç: “Çok umutlu ve umutsuz seçmenin bir arada olduğu bir seçim dönemi yaşıyoruz. Seçim yasaklarının erken belirlenmesi son günlerde değişen tercihler yüzünden sonuç odaklı araştırmalar yapmamızı zorlaştırıyor.”