Anketlerde AKP’nin hayal kırıklığı

Anketlerde AKP’nin hayal kırıklığı

Son iki gündür yapılan anketlerde AKP yüzde 46-48 bandına takılırken, CHP, İYİ Parti ve HDP yüzde 50+1 oy oranını aştı. AKP’nin komşular ile ilgili tercihlerini, gireceği Başkanlık seçimlerini düşünerek yapması, MHP oylarının yüzde 50+1 için yetmediği kaydedildi.

İki gündür yapılan ve sonuçları açıklanan anketlere göre, AKP’nin yüzde 46-48 bandını geçemediği, CHP, İYİ Parti, HDP’nin ise 50+1 oy oranını çoktan aştığı belirtilerek, “Bu da gösteriyor ki AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci turda yarışacak” yorumu yapıldı.

Yurt Gazetesi Ankara Gündemi’nde, ABD’nin Orta Doğu’daki etnik gruplarla işbirliği yaparak onları silahlandırması ve sürekli mezhep savaşları çıkarmasının, Türkiye’nin kıt ekonomik kaynaklarını savaş ekonomisine harcamasına yol açtığı, bunun da son dönemde enflasyonu ve işsizlik oranlarını yukarıya çektiği kaydedildi. Bu durumun AKP kurmaylarını endişelendirdiğine yer verilen yorum yazıda, “İki gündür yapılan ve sonuçları açıklanan anketlerde AKP yüzde 46-48 bandını geçemiyor.  CHP, İYİ Parti, HDP 50+1 oy oranını çoktan aştı. Bu da gösteriyor ki AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci turda yarışacak” denildi.

11 Ocak Perşembe günü ABD senatosu dış ilişkiler komitesinde, DEAŞ’tan sonra Suriye politikasının konuşulduğu, açıklamanın Yakındoğu ülkelerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı büyükelçi David Satterfield tarafından yapıldığı belirtilen Ankara Gündemi’nde, şu görüşlere yer verildi:

“Dünkü Milli Güvenlik Kurulunda bu başlıklar ele alınmıştır…

Erdoğan ve AKP hesabını  iyi yapmak zorunda.AKP, komşularımız ile ilgili tercihlerini gireceği Başkanlık seçimlerini düşünerek yapmalıdır.

MHP oyları 50+1 için yetmiyor.

Kürt seçmenin oyu öne çıkıyor. Büyük şehirlerde yaşayan Kürt seçmen, iktidar ya da PKK baskısı olmadan karar verecek durumda. Onlar da bütün dar gelirliler gibi ekonomik sıkıntı içinde… Kararını bu memnuniyetsizlik içinde verecek.”