Anketlerde yine 'Alo Fatih' dönemi mi?

Anketlerde yine 'Alo Fatih' dönemi mi?

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, MHP'li üst düzey bir yöneticinin seçim anketi yapan bir şirketi arayarak tehdit ettiğini iddia etti.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan bugünkü yazısında anket şirketlerinin tehdit edildiğini iddia etti. 

"Ya, nasıl olur bu memlekette anket şirketleri hep iktidardan nemalanır. Ne yaptılar da birilerini ürküttüler" diye hayrete düşmeyin. İşini hakkı ile yapan/yapmak isteyenler de var. Sesleri, malum ambargolardan dolayı biraz cılız çıksa da "yiğidin hakkı yiğide" diyen 'Doğrucu Davut'lar da var. Parayı değil işinin, bilimin namusunu düşünen insanlar bunlar. İktidar ve çevreleri "ne diyecek" diye düşünmeden kamuoyuna gerçek verileri sunmak için çalışan adamlar bunlar... Yaptıkları ölçümler ile "MHP-AKP ittifakı 50 artı 1 etmez", "AKP-MHP ittifakı iktidarın Kürt oylarını kaçırır", "MHP barajın çok altında", " AKP yüzde 40'ı geçemiyor" diyorlardı. Farkında mısınız?.. Son günlerde sesleri bıçak gibi kesildi!.. " diyerek şu şekilde devam etti:

Televizyon ve gazeteler onlara kapıları kapattığı gibi sahaya inip anket yapmakta da türlü zorluklarla karşılaştıklarını duyuyorum. Korku imparatorluğunun da yancılığına soyunan MHP'den bir üst düzey yönetici, bir anket şirketinin yöneticisini arayarak tehditler savurmuş. Zaten adamcağızın başı şirketinden eksik olmayan maliye müfettişleri ile sıkıntıda!.. MHP'li görevli bir de "Bu anketleri yayınlamaya devam edersen hapse dahi girersin" demiş. Bu tehdidin ardından adamcağız sahada çalışacak anketör bulmakta bile zorluk çekiyor. Var olan çalışanları bile sahaya inmekten korkar hale gelmiş. Adamcağız, muhalif kimlikli gazetecilerden köşe bucak kaçar hale geldi. Kenarından soru sorsanız bile "ben bilmez merkez bilir" diye cevap veriyor, "a, öbür telefondan hanım arıyor. Ben size sonra dönerim" deyip telefonu kapatıp sırra kadem basıyor.

...

Hâl böyle olunca ne olur?.. Ortalıkta artık şu anketler cirit atar durur;

"İttifakı destekliyorum diyenlerin oranı yüzde 70'leri buldu."

"MHP barajın üstüne çıktı."

"OHAL'den hoşlanıyorum diyenlerin oranı yüzde 80'e çıktı."