Anketten çıkan sonuç: Anlaştığımız tek  konu; Suriyeliler

Anketten çıkan sonuç: Anlaştığımız tek  konu; Suriyeliler

İz İletişim, Bilgi Üniversitesi için ‘Türkiye’de kutuplaşmanın boyutları’ konulu bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, parti taraftarları arasındaki uçurum derinleşirken, Suriyelilerin durumu konusunda anlaşma var. AKP’lilerin yüzde 83.2’si, MHP’lilerin yüzde 88’i, CHP’lilerin yüzde 92.2’si Suriyeliler için ne dedi? İşte sonuçları…

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, İz İletişim’in, Bilgi Üniversitesi için yaptığı ‘Türkiye’de kutuplaşmanın boyutları’ konulu araştırmayı köşesine taşırken, “Dikkatle inceledim, Suriyelilerin durumu dışında anlaştığımız tek konu yok gibi. Parti taraftarları aranda uçurum derinleşmiş, hoşgörü kelimesi rafa kalkmış” dedi.

Tezkan, ‘Takiyenin böylesi görülmedi’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde, AKP’lilerin yüzde 83.2’si, MHP’lilerin yüzde 88’i, CHP’lilerin yüzde 92.2’si ve HDP’lilerin yüzde 75’inin Suriyelilerin evlerine gönderilmeleri konusunda tercih yaptığını kaydetti. Tezkan, “Demek ki; memleketin önemli sorunlarından biri de 5 yıldır ‘misafir ettiğimiz’ 3.5 milyon Suriyeliymiş!” yorumunda bulundu. Tezkan, şunları kaydetti:

“Araştırmada dikkatimi çeken bir başlık daha var.. OHAL’i sormuşlar.. OHAL uygulamaları hakkındaki bir tartışmaya katılır mısınız?

Yüzde 64 ev ortamında katılırım demiş.

Yüzde 57 arkadaşlarımla bir yemekte katılırım demiş.

Yüzde 45 mahalle ortamında katılırım demiş.

Yüzde 25 Facebook ve Twitter ortamında katılabileceğini söylemiş.

Bu sonucu nasıl okuyalım..  Tehlikenin çanları olarak mı? Susan topluma yolculuğun ilk adımı olarak mı? Nasıl?”