Antalya Aksu ilçesinde MEB usulsüzlükleri devam ediyor

Antalya Aksu ilçesinde MEB usulsüzlükleri devam ediyor

Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Iltar, Antalya Aksu'da MEB tarafından görevlilere yapılan usulsüz atamaların, hala devam ettiğini açıkladı.

Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Iltar, Antalya Aksu ilçesinde MEB'in yaptığı usulsüz atamlar hakkında açıklama yaptı.

Iltar'ın açıklaması şöyle:

Son 1-2 ayda üç dört defa basına konu olan Aksu İlçe Milli Eğitim müdürlüğünde yapılan usulsüzlüklere dur diyen olmuyor ki yenileri eklenerek devam ediyor.Okul ve kurumlara mülakatla verilen yüksek puanlarla atanan müdürler, kendi atandıkları okulda/kurumda çalışmayarak her biri farklı okullarda görev yapmaya devam ederken, hatta 4 – 8
yılını dolduranlar bile kağıt üzerinde yerleri değiştirilerek hiç bu kadrolarının olduğu okula gitmeden görevlendirmelerle başka okullarda/kurumlarda çalıştırıldığı basına aksettiği halde bir çok müdürün bu şekilde çalışmaya devam ettiği görülmektedir.

Yine Aksu merkezde hiçbir mağduriyeti olmayan Uçak Bakım ve Teknolojsi MTAL zorunlu çalışma bölgesi kapsamına alınarak İlçe Milli Eğitim Müdürünün oğlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulundan atanma dönemi olmadığı halde dönem ortasında bu okula tayin edilmiştir.
Şimdi ise; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller hukuksuz bir şekilde çalıştırılmaktadır.

İlçe kadrosunda bulunan birçok hizmetli, memur, teknisyen ve şoför kadrosunda olan cçalışanların, değişik okul ve kurumlarda çalıştırıldığı, bunun yerine dışarıdan geçici görevli ve hatta İŞKUR tarafından sözleşme şartlarında açık açık okulların temizlik işlerini yapmak üzere görevlendirilmiş olan çalışanların ilçe kadrosunda memur veya sekreter olarak çalıştırıldığı görülmektedir.

Kurum içerisinde kadrolu hizmetlilerin çay ocağında çalıştırıldığı, İŞKUR dan görevlendirilenlerin ise yasal olmadığı halde memur olarak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün arşivinde çalıştırıldığı görülmektedir. Halk eğitim bünyesinde çalışan memur başka okulda çalışırken, ilçe MEM deki memur Halk Eğitim müdürlüğünde çalışmaktadır.

Yukarıda belirtilen açıklamalarla Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğu açık bir şekilde görülmektedir. Tekrar sayın valimizi ve bakanlığımızı göreve davet ediyoruz. Eğitim iş olarak yapılan bu hukuksuz ve keyfi uygulamalara sebep vererek kurumu itibarsızlaştıran ve yasaları ihlal eden
kişilerin/sorumluların takipçisi olacağımızı bildirerek gereğinin yapılacağını düşünmekteyiz.