Antalya'da Muharrem İnce hazırlığı... İl Başkanı iddialı konuştu

Antalya'da Muharrem İnce hazırlığı... İl Başkanı iddialı konuştu

Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı 4 Mayıs 2018 tarihinden bu yana 40 günde 90 miting gerçekleştiren Muharrem  İnce, en büyük mitinglerinden birini 19 Haziran Salı günü bugün Antalya’da yapmaya hazırlanıyor. İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Antalya’da tarihin en kalabalık mitingini gerçekleştireceğiz" dedi

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Antalya Kepez Arena Spor Salonu yanındaki miting alanında saat 17.30’da başlayacak mitingin  hazırlıkları yoğun bir şekilde sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, milletin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, 19 Haziran Salı günü Hatay’da yapacağı mitingin ardından Antalya’ya geleceğini  belirterek, Kepez Arena Spor Salonu yanındaki alanda gerçekleştirilecek mitinge tüm Antalyalıları davet etti.

Başkan Ahmet Kumbul, 19 Haziran’daki mitingin Antalya’da tarihin en kalabalık mitinglerinden biri olacağını belirterek, “Sayın Muharrem İnce, adaylığının açıklandığı günden bu yana vatandaşlardan büyük ilgi ve teveccüh görüyor. AK Parti’nin kalesi denilen şehirlerde düzenlenen mitinglerde dahi miting alanları dolup taşıyor. Millet, kendi içinden, mütevazı, demokrat, 81 milyon vatandaşı kucaklama sözü veren bir cumhurbaşkanını özlemiş. Antalyalılar Sayın Muharrem İnce’yi bekliyor. Mitinge katılımın rekor düzeyde olacak" dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİNDE SORUN YOK

CHP İl Başkanı Kumbul, tüm Türkiye’de, 81 ilde sandık güvenliği için gereken tedbirleri aldıklarına da  değinerek, bir ilk olan ‘Adil Seçim Seferberliği’ adlı uygulamayla, görevlilerin sandıklarının başında olup olmadığını kontrol edeceklerini, sandık sonuçlarının hemen sisteme kaydedileceğini ve bu verilerin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tutanaklarıyla karşılaştıracağını bildirdi. 

CHP’nin tüm sandıklardaki görevlilerinin ve müşahitlerin sabahın erken saatinde sandık başında  olacağını ve hiçbir suistimale, hileye izin vermeyeceklerini kaydeden Kumbul şunları söyledi:

“Sandık görevlilerimize eğitim verildi. Hepsi sabahın erken saatinden, oy pusulaları ve sandık birleştirme tutanağı seçim kurullarına teslim edilinceye kadar görevlerinin başında olacak. 81 ildeki tüm sandıklarda  aynı hassasiyetle görevimizin başında olacağız. Avukatlarımız da seçim kurulları ve Yüksek Seçim  Kurulu’nda olacak. Seçim sonuçlarını etkileyecek hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz.  Biz görevimizi titizlikle yapacağız. Seçmenlerimizin de yurttaşlık görevlerini yaparak, sandığa gidip oy  kullanmalarını istiyoruz.

Dileyen tüm seçmenler, oyunu kullandıktan sonra okul bahçelerinde bekleyebilir ve gerektiğinde sandık  başında gözlem yapabilirler. Seçmenlerimize sesleniyorum: Oyunuzu kullanın, istiyorsanız sandıkların  bulunduğu okullardan ayrılmayın, sonuçların alınmasından sonra gönül rahatlığıyla evinize dönün.”