‘Arınç’a ilk taşı en günahsızımız atsın’

‘Arınç’a ilk taşı en günahsızımız atsın’

Hürriyet yazarı Özkök, “Hayatı boyunca FETÖ’ye karşı mücadele eden, lehine iki kelime bile yazmamış kim varsa taşı o atsın. Ben en günahsızlardan biri olmadığım için, ilk taşı eline alanlara katılamıyorum” diye yazdı.

AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, “Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir” sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında, herkesin bu nedenle Arınç’a yüklendiğini belirterek, “Ne yaptı Arınç. Öyle fazla abartılmamış bir gerçeği, fazla abartılmış bir cümleyle ifade etti” dedi.

Özkök, “Dünün gerçeğini anlatan O abartılmış cümleyi recm etmek gerekiyorsa eğer. Bırakalım da ilk taşı en günahsızımız atsın. Yani hayatı boyunca FETÖ’ye karşı mücadele eden, lehine iki kelime bile yazmamış kim varsa o atsın. Ben en günahsızlardan biri olmadığım için, ilk taşı eline alanlara katılamıyorum” sözlerini dile getirdi.