Arnavutköy Cemevi'ne konferans salonu

Arnavutköy Cemevi'ne konferans salonu

Arnavutköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği konferans salonu açılışı gerçekleştirdi.

 Açılışa Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları Turgut Baran, Dr. Kemal Aygenli, Arnavutköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz, Cemevi Dedesi Pir Süleyman Güngör Seyit Nurdedeoğlu ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKANDAN BİRLİK MESAJI

HabersizGazetesi'nden Zafer Kara'nın haberine göre Arnavutköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz programda yaptığı konuşmada Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şuanda içeride ve dışarıda teröristlerle mücadele eden şanlı ordumuz var. Eğer biz burada rahat nefes alıyorsak o şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimize Hak’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklar diliyorum. Emperyalistler bize demokrasi getiremezler. Sakın ola siyasi görüşlerimizi birbirimizle karıştırmayalım. Bugün birlik günüdür. Eğer Suriyeliler gibi olmak istemiyorsak, eğer Çanakkale’deki yatan ecdatlarımızın sıfatına mahcup bir şekilde gitmek istemiyorsak birlikten yana tavır almalıyız. Ben siyasilerimizden de şunu rica ediyorum. Dilinizi barışa çevirin çünkü bu dil bizi kötüye götürür. Gazetecilere söylüyorum ayrıştırmak için değil birliktelik için çaba harcayın. Emperyalistler istese bu kadar yapar. Onların amacı bizi birbirimize düşürmek, onlara fırsat vermeyeceğiz. Ben bir Alevi yurttaşı olarak aynı zamanda Cemevi başkanı olarak sizlerden rica ediyorum, kim olursa olsun siyasi polemiğe girmeyin. Biz burada kardeşiz, yaratandan ötürü. Hızır bizim yardımcımız olsun. Hızır Ayı’ndayız. Birlikten yana olalım, birlikte tavır koyalım eğer tavır koyamazsak emperyalistler bizi de böler. Yöneticilerimizden şu talebimizi dikkate almalarını talep ediyorum, tek çıkış yolumuz bilimsel eğitim. Bilimsel çağdaş eğitim. Füzeyi, tankı, uçağı yapacak eğitim eğer bunları yapamazsak Amerika’ya mahkum oluruz. Biz demokratik bir ülkeyiz. Ortadoğu’daki yaşayan halklar mazlum, yönetenler zalim. Onun için biz onlara model olalım” dedi.

''VATAN MESELESİ GÜNDEME GELDİĞİNDE BİR OLMALIYIZ''

Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran ise konuşmasında, “Ben kendisine Yüksel ağabey diye hitap ediyorum. Kapımız kendisine sonuna kadar açık. Ne zaman geldiyse görüşmek istediyse randevusuz, randevulu hep kendisini kabul ettik. Ama bu dokuz senelik ziyaretleri içersinde hep gördüm ki Yüksel ağabey oturdu Cemevi, kalktı Cemevi. Şurada şu eksiğimiz var, burada bu eksiğimiz var diyerek bu hallere getirdi. Öncelikle kendisine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu takibi olmasaydı, bu süreci takip etmemiş olsalardı bu müessese buraya gelemezdi. Güzel bir konferans salonuna kavuştu. Bizler tabiî ki böyle hizmetleri gördükçe gururlanıyoruz, seviniyoruz. Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz durum çok ciddi bir durum. Özellikle Güneydoğu ve Ortadoğu’da sıkıntılar var. Bu sıkıntılar çerçevesinde sınırımızda bir terör devleti oluşturmak için emperyalistlerin bir mücadelesi var, bir gayreti var. Afrin operasyonu ile buna dur diyor ordumuz. Orada şehitlerimiz, gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize acil şifalar diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Böyle bir durumda bizimde birlik olmamız gerekiyor. En önemli konu bu. Bizler hangi siyasi görüşte olursak olalım vatan meselesi gündeme geldiğinde bir olmamız ve ayrılmamamız gerekiyor bunu da yapıyoruz” diye konuştu.