'Asker oğlumla gurur duyuyorum'

'Asker oğlumla gurur duyuyorum'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; Maltepe Cezevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Sivas Temel Tepe'deki Orgeneral Cemil Cahit Toydemir Kışlası'nda vatani görevini yapan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve Almanya'da tedavi gören CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, casusluk suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin olarak, “Enis Berberoğlu, hiçbir kusuru ve suçu olmayan bir milletvekili. Böyle bir rezalet Türkiye tarihinde görülmedi. MİT TIR’larında bütün dünyanın bildiğine devlet sırrı diyorlar. Casusluk suçlaması akıl alır gibi değil. Gönderilen silahları, kimlere gönderildiğini ilk ifade eden kendi bakanları oldu. Enis Bey’e yapılan vicdansızlık. Böyle bir suçlama olamaz” diye konuştu.

'AKER OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'

Kılıçdaroğlu, vatani görevini Sivas Temel Tepe'deki Orgeneral Cemil Cahit Toydemir Kışlası'nda yerine getiren oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak, "Oğlum askerde, 5 Mart’ta tezkere alacak. Diğer askerler gibi vatani görevini yapıyor, biz de onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞME

Almanya'da tedavi gören CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal ile ilgili de CHP lideri, "Doktorlar enfeksiyon nedeniyle görüşmemizin uygun olmadığını söylediler. Doktorlardan ve Aslı Baykal’dan bilgileri aldık. Dedikodular olabilir, ama dedikodu üzerine düşünmek, üretmek doğru değil" dedi.

Askere böyle uğurlamışlardı