Aslı Aydıntaşbaş: ‘Herkesin üzerinde bir rehavet. 'Amaaan boşver'ciler artıyor’

Aslı Aydıntaşbaş: ‘Herkesin üzerinde bir rehavet. 'Amaaan boşver'ciler artıyor’

Cumhuriyet yazarı Aydıntaşbaş, “Seçim sonrası muhalif mahallenin üzerine çöken ‘derin hüzün’, yerini kabulleniş hissine bırakmış durumda. Ekranlar çoktan kapandı, sosyal medya hesapları çürümeye bırakıldı” diye yazdı.

Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, “Bir rehavet var herkesin üzerinde. “Amaaan boşver” diye ellerini havaya fırlatanların sayısı, her geçen gün artıyor. “Bu kadarmış işte. Bu memleket böyle. Böyle gelmiş, böyle gider. Biz kendi işimize bakalım…” diyorlar” dedi.

Aydıntaşbaş, ‘Sessizlik’ başlıklı yazısında, kimsenin içini karartmayı amaçlamadığını belirterek, “Ancak bizim mahallede eş-dost ve temas ettiğim insanlar, hep aynı cümleleri tekrarlıyor. Seçim sonrası muhalif mahallenin üzerine çöken “derin hüzün”, yerini kabulleniş hissine bırakmış durumda. Herkesin derdi, bir şekilde Türkiye gerçeğinden uzaklaşmak, kendini olan bitenden soyutlamak, görmemek, duymamak; ezcümle, ruhunu korumaya almak” ifadelerini kullandı.

‘İÇE KAPANMA EVRESİ’

Uzun süredir rastlanmayan bir “içe kapanma” evresine girilme durumunun olduğu görüşünü dile getiren Aslı Aydıntaşbaş, şunları kaydetti:

“Ekranlar çoktan kapandı, sosyal medya hesapları çürümeye bırakıldı. Haber okumak, bulaşık yıkamakla eşdeğer bir eziyet olarak görülüyor. Siyaset konusunda ağızları bıçak açmıyor.

Çünkü kimsenin enerjisi kalmadı.

(…)Elbet bir gün devran değişecek, Türkiye toparlayacak. Demokrasi ve çoğulculuk yeniden moda olacak.

Ancak durun da o gün gelene kadar şuracıkta bir soluklanalım...”