Atatürk tişörtlerine kızan o okul müdürü daha çok çıldıracak...

Atatürk tişörtlerine kızan o okul müdürü daha çok çıldıracak...

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programına tören kıyafetleri ile gelen Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencilerine fırça atıp derse almayan okul müdürü Hasan Aydın Bahçelievler CHP Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Uğur Can Yalçınkaya / YURT

10 Kasım'da okula Atatürklü tişört giyip gelen öğrencileri derse almayan Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Aydın CHP Gençlik Kolları tarafından Haznedar Meydanı'nda protesto edildi. CHP'li gençler protestoya Atatürk tişörtleri ile katıldı. Meydan da toplanan gençler sık sık ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Türkiye laiktir laik kalacak sloganları'' attı.

Bahçelievler CHP Gençlik Kolları Başkanı Berkan Erdoğan, Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirecekleri protostoyu neden Haznedar Meydanı'ndan yaptıklarını "Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde 10 Kasım Töreni için okula Atatürk tişörtleri ile gelen öğrencileri sınıfa almaması ve bunun üzerinde Atatürk ile ilgili çeşitli söylemlerde bulunması üzerine protesto eylemi gerçekleştiriyoruz. Biz bu eylemi esasen bugün okulun önünde yapmayı planlıyorduk.  Yalnız oradaki iç ahengi bozmamak, okuldaki öğrenciler arasında ikilik yaratmamak ve okulu politize etmeme adına basın açıklamamızı Haznedar Meydanı'nda gerçekleştiriyoruz." diyerek açıkladı.

'CUMHURBAŞKANI 'GRİP OLDUM' DİYEREK ANITKABİR'E GİTMEDİĞİ İÇİN...'

"Hiçbir şekilde öğrenciler ve öğretmenler arasında politik bir ayrıştırma, ideolojik bir karmaşa yaratmak istemiyoruz. Ayrıca bu elzem olayla ilgili çeşitli ilginç açıklamalar yapan okul müdürü ile ilgili her hangi bir kişisel durum yaratmak istemiyoruz." diyen Erdoğan  "Bizim isteğimiz bundan sonra bu tarz olayların yaşanmaması ile ilgilidir. Bugün 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı 'grip oldum' diyerek Anıtkabir'e gitmediği için okul müdürleri de bu şekilde konuşma cesareti göstermektedir. Ses kayıtların ortadadır." ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal'in bu ülkenin yapı taşlarından biri olduğunu belirten Erdoğan "bu ülkede fikir özgürlüğü var. Herkes Atatürkçü olmak zorunda değil.  Ancak Atatürk'ün bize bıraktığı manevi bir miras vardır. Bizler de o mirasın varisi gençleriz" dedi.

'BİR OKUL MÜDÜRÜ 'FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ' ADI ALTINDA MUSTAFA KEMAL'E HER İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEMEZ'

Atatürk Anayasal güvence altında olduğunu hatırlatan Erdoğan "Atatürk'ün hatırası ile ilgili kimse ileri geri konuşamaz. Herkes bu konuda konuşmasına dikkat etmelidir. Müdürün yaptığı konuşma toplumu ikiye bölen bir açıklamadır. Evet fikir özgürlüğü var diyoruz, bugün Türkiye'de yüzlerce gazeteci, meslektaşlarınız sadece fikirlerini paylaştığı için cezaevinde dururken bir okul müdürü çıkıp fikir özgürlüğü adı altında Mustafa Kemal'e istediği her şeyi söyleyemez. Bizler CHP gençleri olarak, Türk gençleri asla bunlara müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.