'Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimi’nin yılmaz, yorulmaz savunucusu bir gazeteciydi'

'Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimi’nin yılmaz, yorulmaz savunucusu bir gazeteciydi'

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun evinin önünde bombalı saldırı ile katledilmesinin 25'inci yılında Şişli'deki Uğur Mumcu Anıtı önünde tören düzenledi. Törene çok sayıda gazeteci ve yurttaş katıldı. Törende TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar bir konuşma yaptı.

Uğur Mumcu katledilişinin 25'inci yılında Şişli'deki Uğur Mumcu anıtı önünde meslektaşları ve çok sayıda yurttaş tarafından anıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Ali Açar, törende bir konuşma gerçekleştirdi. 

Açar sözlerine, "Sevgili arkadaşlar değerli meslektaşlarımız bugün burada 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen sevgili meslek büyüğümüz Uğur Mumcu’yu anmak üzere toplandık. Başta Mumcu olmak üzere tüm basın şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" diyerek başladı.
 
 Uğur Mumcu cinayetinin hala aydınlatılamamış olmasını 'kara leke' olara değerlendiren Acar, "Değerli meslektaşlarımız bundan tam 25 yıl önce alçakça bir saldırı sonucu katledilen Uğur Mumcu cinayetinin siyasiler tarafından verilen onca söze karşı aydınlatılamaması ve faillerinin yargı önüne çıkarılamaması tarihte kara leke olarak durmakta" dedi. 

Açar, Uğur Mumcu için, "Yaptığı haberler, yazdığı yazılar nedeniyle karanlık güçlerce hedef seçilen Uğur Mumcu  emekten, eşitlikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimciydi. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimi’nin yılmaz, yorulmaz, ödünsüz savunucusu bir gazeteciydi" ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu'nun katıldığı bir TV kanalındaki sözlerini hatırlatarak, "Katıldığı bir toplantıdaki konuşmasında “Ben Atatürkçüyüm, Ben cumhuriyetçiyim, Ben laikim, Ben anti-emperyalistim. Ben özgürlükçüyüm. Ben Bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.  Öyleyse, vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.” diyerek nasıl bir gazeteci olduğunu özetlemişti" dedi. 

Açar konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Evet sevgili Uğur abi seni öldürdüklerini sananlar yanıldıklarını iyi biliyorlar. Tam da senin dediğin gibi her parçandan yeni gazeteciler doğuyor. Bizler bildiğimiz doğruları söylemeye devam ederken, fikirlerin ve düşüncelerin bizlere rehber olmaya devam ediyor. Ruhun şad olsun.