Atatürk’e hakaretlerin edildiği TV Net önünde protesto

Atatürk’e hakaretlerin edildiği TV Net önünde protesto

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilen televizyon programının yayımlandığı kanal olan Tvnet önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.

Memleket Sevdalıları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve 10. Köy Derneği ile Eğitim-İş öncülüğünde yapılan protestoya, vatandaşlardan da yoğun katılım gerçekleşti. Protesto sonrasında yapılan açıklamada, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekildi.

ADD'li Dursun Ali Toraman, “Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da yüce Türk milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı vardır o da halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir. Suç işleyen sadece iftiracı bu zat değildir. Aynı zamanda da bu zatın iftiralarını yayınlayan Tvnet’in sorumlularıdır” diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri adına açıklama yapan Sibel Karaoğlu da Atatürk ve ailesine yapılan saldırıyı protesto ettiklerini dile getirdi.