Atatürk'ün kişisel eşyalarını 1 TL'den satışa çıkardılar!

Atatürk'ün kişisel eşyalarını 1 TL'den satışa çıkardılar!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğu iddia edilen 3 adet iç çamaşırı, 1 adet gömlek ve 4 adet mendil Nişantaşı’nda bulunan İstanbul Müzayede tarafından 1 TL’den satışa çıkarıldı.

21 Nisan’da düzenlenecek müzayede de satılacak olan ürünleri en yüksek fiyatı veren kişi ya da kurumlar satın alabilecek. Ancak Atatürk’e ait ürünlerin 1 TL’den satışa çıkarılması müzayede takipçilerinin tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, müzayede yetkilileri, “Atatürk’e ait olan eşyaları, Atatürk’ün yaverinin ailesi bize ulaştırdı. Atatürk’ün eşyaları daha önceden de satışa çıkarıldı. Bu müzayedeler Kültür Bakanlığı tarafında onaylı. Müzelerinde bu durumdan haberi var. İsteyen müze bu eşyaları satın alabilir” dedi.

“Peki Türkiye’nin kurucu liderine ait eşyaların 1 TL’den satışa çıkarılması doğru mudur” sorusuna ise müze yetkileri, “Hayır, Atatürk’e ait ürünler 1 TL değil. Sitemizdeki o rakam hatalı olarak yazılmış. Biz Atatürk’e ait ürünlere fiyat biçemeyiz. Bizler Atatürkçü insanlarız. Bu konu çok hassas bir konu” dedi.