Atilla Taş: Atatürkçüyüm, laikim benden terörist çıkmaz

Atilla Taş: Atatürkçüyüm, laikim benden terörist çıkmaz

FETÖ'den yargılanan şarkıcı Atilla Taş cezaevinde geçen 14 ayını Sakıncalı Çökelek isimli kitabında anlattı.

Atilla Taş, “Mustafa Kemal’in askeriyim. En çok gurur duyduğum budur. Benden terörist çıkmaz. Bu halimle alacak cemaat varsa hemen gideyim ama hiçbir cemaat kabul etmez” dedi.

Atilla Taş yeni kitabı Sakıncalı Çökelek kitabı için, "evir sosyal medya devri, hemen dönüşleri alıyorsunuz. Kitapla ilgili beni en çok sevindiren olay, herkesin ‘Elimize alınca, okumadan bırakamadık' demeleri. Çok kolay okunan bir kitap. Yaşadığım 14 ayın dertlerini, acılarını okurlarla paylaştım, içimi döktüm. Bazı okurlarım özellikle hapisteki panik atak krizlerimin sıkıntılarından çok etkilenmiş. Benim klostrofobim de olduğu için mapusluk çok zor oldu" dedi.

GEZİ PROTESTOLARI... 

"Benim miladım İngiltere'de lisan, Amerika'da sinema eğitimi almamla başladı. Türkiye'ye dönüşümde yaldızları dökülmüş ama artık hayata çok daha güzel bakabilen, bilinçli bir Atilla Taş vardı. Cehaleti üzerimden atmıştım. Mizah yapıyordum sürekli ve biliyorsunuz mizahın önünde hiçbir güç duramaz" diyen Atilla Taş, "Taksim'e çıkıp biber gazı yediğim gün şöyle bir tweet attım, ‘Bu kadar biber gazına hiç gerek yoktu. Ben Taksim Meydanı'nda bir konser verseydim herkes dağılırdı zaten…' Gezi'nin moral kaynaklarından biri oldum. Ancak Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve diğer gençler öldürülünce yıkıldım. Bu ölümler benim kırılma noktam oldu. Ondan sonra asla apolitik olamazdım, geri dönemezdim. Hani derler ya ‘Cehalet mutluluktur' diye, çok doğru. Bilgisiz, bilinçsiz olunca her şey kolay. Bilince, sorgulayınca, görünce yazıyorsun, konuşuyorsun, mücadele ediyorsun. Ham Çökelek ve Zennube şarkılarını söyleyen Atilla Taş artık çoktan ölmüştü" ifadelerini kullandı.

Taş FETÖ'den yargılanması için de, "Bir bakan bey çıktı ‘tweetten içerde yatan bir Allah'ın kulu gösteremezsiniz' dedi. Hakim bey, ben Zeus'un kulu muyum, elbette ben de Allah'ın kuluyum dedim. Ben Atatürkçüyüm, laikim, sosyal demokratım. Mustafa Kemal'in askeriyim. En çok gurur duyduğum budur. Benden terörist çıkmaz. Beni bu halimle alacak cemaat varsa hemen gideyim ama hiçbir cemaat kabul etmez" dedi. (Sözcü)