Av. Bora Terzi: Kırklareli’nin hakkını almak için adayım

Av. Bora Terzi: Kırklareli’nin hakkını almak için adayım

CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Avukat Bora Terzi, görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıkladı: Hedefim, ülkemizin tekrar demokrasiye, refah ve huzura kavuşması için hazırlanması elzem olan yeni anayasaya, hukukçu kimliğim ile katkıda bulunmaktır.

Aday adaylığı başvuru dosyasını CHP Genel Merkezine teslim eden Avukat Bora Terzi, ülkenin yeniden demokrasiye kavuşması için hazırlanması elzem olan yeni anayasaya, hukukçu kimliği ile katkıda bulunmayı hedeflediğini kaydetti.

Terzi,  yaptığı basın açıklamasında, birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarına, partililer, muhtarlar ve Kırklareli’nin aydın ve çağdaş halkına şükranlarını sunduğunu söyledi.

‘HUKUK DEVLETİ AYAKLAR ALTINA ALINDI’

Bora Terzi, Cumhuriyetin, toplumların kendisini yönetecek temsilcilerini kendisinin belirlediği bir yönetim şekli; demokrasinin ise toplumların yaşam biçimi olduğunu vurgulayarak, “Demokrasi; temel hak ve özgürlükler, düşünce ve düşünceyi yayma özgürlüğünün güvence altında olduğu bir toplumsal yaşam şeklidir. Demokrasinin bir ülkede tam manası ile yaşanabilmesi için,  devlet gücünün kullanılmasında ihtiyaç duyulan Yasama – Yürütme ve Yargı erklerinin birbirinden ayrı olması ve bu erklerin farklı kişi ve kurumlar tarafından yürütülüyor olması gerekmektedir” dedi. 

Avukat Bora Terzi, 12 Eylül 1980 darbesinin eseri olan 1982 anayasasının, yıllar içinde yapılan birçok değişiklikle demokratikleştirilmeye çalışılsa da, 12 Eylül 2010 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan referandumlar sonucundaki değişikliklerle daha antidemokratik bir hale geldiğini savundu. 

‘NEDEN ADAY ADAYIYIM?’

Özellikle 16 Nisan 2017 referandumu sonrasındaki değişiklikler ile birlikte “hukuk devleti” , “yargı bağımsızlığı” ve “kuvvetler ayrılığı” ilkelerinin ayaklar altına alındığını, erkler arasındaki denge-denetim mekanizmalarının tamamen ortadan kaldırıldığını bildiren Terzi, neden aday aday olduğunu şöyle açıkladı:

“Demokratik parlamenter sistemin yeniden tesisi, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğünün sağlanması, kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulanması için TBMM çatısı altında mücadele etmek; toplumsal barış ve uzlaşının sağlanması, ülkemizin tekrar demokrasiye, refah ve huzura kavuşması için hazırlanması elzem olan yeni anayasaya hukukçu kimliğim ile katkıda bulunmak için CHP’den milletvekili aday adayı oldum. 
Kırklareli’mizin ve bölgemizin genel bütçeden devlet ve kamu yatırımlarından hak ettiği payı alabilmesi için TBMM çatısı altında mücadele etmek; vatanıma, milletime, yaşadığım bölgeye hizmet etmek, CHP’nin Kırklareli’ de üç milletvekili çıkarması için mücadele vermek için milletvekili aday adayı oldum.”

BORA TERZİ KİMDİR? 

1977 yılında Giresun’da doğan Terzi, ilk ve orta öğrenimini Görele’de, lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Terzi, avukatlık stajını tamamlayıp, askerlik görevini yerine getirdikten sonra 2001 yılında Kırklareli Barosu’na kaydolarak avukatlık mesleğine başladı. 

Bora Terzi, Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi yönetim kurulu üyeliği, Kırklareli Barosu’nda genel sekterlik, başkan yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği, iki dönem Türkiye Barolar Birliği delegeliği ile Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı genel sekreterliği görevlerinde bulundu.
30 Mart 2014’te CHP’den Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliği’ne seçilen Terzi, grup başkanvekilliği, il encümenliği, Lüleburgaz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde encümen üyeliği ile çeşitli ihtisas komisyonlarında başkan ve başkan yardımcılığı görevleri yaptı. 

Av. Özlem Terzi ile evli olan Bora Terzi, iki çocuk babasıdır.