AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen Altan ve Alpay için yeni gelişme

AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen Altan ve Alpay için yeni gelişme

İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza mahkemelerinin, AYM’nin kararına rağmen ‘gerekçeli karar gelmediği’ gerekçesiyle tahliye etmediği tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın avukatları yeniden devreye girdi.

İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza mahkemelerinin, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen “gerekçeli karar gelmediği” gerekçesiyle tahliye etmediği tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’la ilgili olarak avukatları bir başvuruda daha bulundu.

Hazırladıkları dilekçelere AYM’nin dün akşam internet sitesinde yayınladığı ve Ağır Ceza mahkemelerinin kararından sonra Twitter’dan da bir kez daha duyurduğu kararın tamamını da ekleyen avukatlar, kararın yer aldığı internet adresinin uzantısı da dilekçeye koydu. AYM’ye ve yerel mahkemeye başvuru yapan avukatlar, tutukluluğun devamına ilişkin kararın hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre, Şahin Alpay adına AYM ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırılmak üzere 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne UYAP üzerinden başvuru yapan Avukat Aynur Tuncel Yazgan, dilekçesinde “Mahkemenizin, Anayasa Mahkemesi’nin müvekkil sanık Şahin Alpay’ın bireysel başvurusu üzerine 11.01.2018 günü verdiği aynı günlü tutukluluğun devamına ilişkin kararı, hukuka aykırıdır. Söz konusu kararın geri alınarak, müvekkil hakkında salıverme kararı verilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyularak müvekkilin salıverilmesine karar verilmesini saygı ile bilvekale dileriz” ifadelerine yer verildi.

Başvuruların ardından AYM’nin ve yerel mahkemenin talepleri değerlendirmesi bekleniyor.