Ayşe Öğretmen'in avukatı: Gençlere siz susun, bu işlere bulaşmayın mesajı veriliyor!

Ayşe Öğretmen'in avukatı: Gençlere siz susun, bu işlere bulaşmayın mesajı veriliyor!

İki yıl önce Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için kendisine verilen bir yıl üç aylık hapis cezası onanan Ayşe Çelik’in avukatı konuştu. Ayşe Çelik’in avukatı, Beyaz Show’u genelde apolitik gençliğin izlediğini belirterek gençlere ‘Siz susun, bu işlere bulaşmayın’ mesajı verildiğini savundu.

Avukat Mahsuni Karaman şöyle konuştu;

"Düşünce ve kanaat hürriyeti sorgulandı"

“Bu tür meselelerde biz ifade özgürlüğünü tartışırız ama burada aslında Çelik’in düşünce ve kanaat hürriyeti sorgulandı. İhlal edilen ifade özgürlüğünden öte düşünce özgürlüğü oldu. Çünkü Çelik’in sarf ettiği sözler değil, daha çok niyeti sorgulandı. Beyanları ile ne kast ettiği, neyi amaçladığı gibi bir tartışmaya gidilerek düşünceleri sorgulandı ve varsayımsal bir karar verildi. Ayşe Çelik aslında iktidar açısından çok tehlikeli bir şey yaptı. Yoğunlukla apolitik bir kesimin izlediği popüler bir programa bağlanarak orada takdir topladı.”

"Gençliğe mesaj veriliyor..Siz susun, bu işlere bulaşmayın’

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, stüdyodaki konuklar ve izleyicilerin Çelik’i alkışladığını hatırlatan Karaman, “Ayşe Çelik’in kamuoyunun üzerindeki ölü toprağını üzerinden atacak şekilde böyle bir can yakıcı meselede duyarlılık yaratması nedeniyle kendisi üzerinden gençliğe mesaj veriliyor; ‘Siz susun, bu işlere bulaşmayın’ deniyor” dedi. Karaman ayrıca Çelik’in sekiz aylık hamile olması ve doğumunun çok yakın olması sebebiyle müvekkilinin cezaevine doğumunu yaptıktan sonra gireceğini düşündüğünü söyledi.

Ne olmuştu?

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını ve Ayşe Çelik adında bir öğretmen olduğunu belirten konuk şunları söylemişti: “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.”Öğretmenin sözlerinin ardından, hassasiyeti için kendisine teşekkür eden Öztürk, “Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun” demişti. Daha sonra bir açıklama yapan Öztürk, Ayşe öğretmenin sözleri nedeniyle özür dilemişti: “Ben çok içinden geldim bu milletin. Terör örgütünün orada neler yaptığını her gün izliyoruz. Güvenlik güçlerinin nasıl zor şartlar altında çalıştığını hepimiz biliyoruz. Üzüldüm biz hep millete, vatana bağlılıkla büyüdük. Şansızlık oldu mu diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama istemeden birini kırdıysak özür dilerim. Ama lütfen kimse beni politikaya malzeme etmesin. Ben bu zamana kadar politikadan uzak durmaya çalıştım, şimdi ise tam ortasındayım. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D’de. İstemeden bir şey yaptıysam özür diliyorum.” Daha sonra hem Çelik, hem de programın sunucusu Beyaz ve program sorumlusu hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. (Bianet)