Babacan, Erdoğan’a partiden ayrılacağını söyledi

Babacan, Erdoğan’a partiden ayrılacağını söyledi

İstanbul seçimiyle ilgili partisinin MYK’sini toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarına yaptığı ilk değerlendirmede, yeni oluşum hazırlığında olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kastederek “Sırtımızdan hançerlendik” dediği öğrenildi. Parti kurma hazırlığını sürdüren Ali Babacan’ın kısa bir süre önce Erdoğan’la görüştüğü ve partiden ayrılacağını ilettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün grup toplantısının ardından parti kurmaylarıyla Meclis’te kısa bir değerlendirme yaptı. Meclis çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıya, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Grup Başkanı Naci Bostancı, AKP Grup başkanvekilleri de katıldı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan “İstanbul önemli ama Türkiye İstanbul’dan ibaret değil. Türkiye’de biz varız, onun için çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Toplantıda, partinin 23 Haziran’dan hangi mesajları çıkarması ve bundan sonraki yol haritasının ne olması gerektiği yönünde de değerlendirmelerde bulunuldu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul'da oyunu kullanırken “İnşallah herşey güzel olur” ifadesini kullanmasına gönderme yapılması üzerine Erdoğan’ın yeni parti hazırlığı içinde olan Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu kastederek “Sırtımızdan hançerlendik” dediği kaydedildi.

Erdoğan, Ali Babacan’la geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptığı bilgisini kurmaylarıyla paylaşırken, Babacan'ın partiden ayrılma isteğini kendisine ilettiği yönünde bilgi verdi.