Bahçeli: 'Cumhur modeli'nin bir sırrı var

Bahçeli: 'Cumhur modeli'nin bir sırrı var

AKP ile ittifak iddiaları gündeme gelen MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli, gündeme getirdiği 'Cumhur modeli'ne ilişkin olarak "Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız" dedi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Bahçeli, dün partisinin genel merkezinde il başkanlarıyla gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, 18 Mart 2018’de yapılacak kongre için teşkilatlara 'Hazır olun' mesajı verdi. Kongreye hazırlık için mahallelerden başlayarak istişare toplantıları yapılmasını ve tabanın kongreden beklentileri konusunda nabız tutulmasını isteyen Bahçeli, milletvekilleri ve genel merkez yöneticilerinin de bu toplantılara katılacağını açıkladı.

'KAPI AÇIK'

 'İP' diye ifade ettiği İYİ Parti’ye gidenlerin bir bölümünün kandırıldığını iddia eden MHP Lideri, 'Ülkücünün yuvası MHP’dir' mesajını yineledi. Bahçeli, 'iyi niyetli ve kandırılmış' olduğunu iddia ettiği kesimin FETÖ’cülerden ayrı tutulması gerektiğini söyledi ve  bu kesime kapılarının açık olduğunu belirtti.

'SEÇİM BARAJI MHP İÇİN GETİRİLDİ'
Bahçeli, seçim barajının MHPye karşı getirildiğini, 'buna rağmen siyasette barajları yıkarak var olmayı sürdürdüklerini' öne sürerken, barajın hem daha önce yaptıkları gibi ittifakla hem de HDP’nin yaptığı gibi bağımsız adaylarla aşıldığını anımsattı.

'MHP'NİN SÖYLEDİKLERİ HEP DOĞRU ÇIKTI'

Yeni hükümet sisteminde seçim sisteminin de buna uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydeden MHP Lideri, 'Cumhur modeli' dediği ittifak formülü hakkında konuştu. Bu modelde seçmenin hem ittifak hem de altındaki partiye oy verebileceğini dile getiren Bahçeli, bunun da bir sırrı olduğunu ifade etti. MHP Lideri, il başkanlarına, “Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız. MHP’nin söyledikleri hep doğru çıktı. Şimdi söylediklerimizin de doğruluğu ortaya çıkacak” dedi.