Bahçeli dalgasını geçti, İYİ Parti'den sert cevap geldi: 'Sıtma nöbeti'

Bahçeli dalgasını geçti, İYİ Parti'den sert cevap geldi: 'Sıtma nöbeti'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’nin olağanüstü kurultay kararıyla ilgili olarak, “Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Bu demokrasi ve İP  açısından son derece faydalı olacaktır" dedi. İYİ Parti'den ise Bahçeli'nin bu sözleri, 'sıtma nöbeti' olarak değerlendirildi.

İYİ Parti’ye çok sayıda üye kaptıran MHP’nin lideri Bahçeli’ye partideki gelişmeler soruldu. MHP lideri, İYİ Parti’yle ilgili konularda yorum ve değerlendirme yapmayı etik bulmadıklarını belirterek, Akşener’in aday olmayacağı yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Bahçeli şunları ifade etti:

“Bu durumda Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamını sağlamalılar. Bu demokrasi ve İP (İYİ Parti) açısından son derece faydalı olacaktır.” 

İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İyi Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray ise Devlet Bahçeli'nin açıklamasıyla ilgili olarak, herkesin kendi işine bakması ve diğer partilerin iç işlerine karışmaması gerektiğini söyledi. Çıray, "Bahçeli'nin bu açıklamalarını ben bir hekim olarak sıtma nöbeti olarak değerlendiriyorum" dedi.

İyi Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada Çıray, "Sayın Bahçeli demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Çünkü, Sayın Genel Başkanımızla onun arasında büyük fark vardır. Biri kongrelerden korkar, diğeri kendisi kongre çağrısı yapar" diye konuştu. Çıray, şöyle devam etti:

"MHP'ye saygı duyarız ama Bahçeli'nin bu açıklamalarını ben bir hekim olarak sıtma nöbeti olarak değerlendiriyorum. Herkes kendi işine bakmalı. Biz başka siyasi partilerin iç işlerine katılmayız, aynı terbiyeyi başkalarından da bekliyoruz."