Bahçeli-Davutoğlu gerginliğinde devreye AKP girdi

Bahçeli-Davutoğlu gerginliğinde devreye AKP girdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Bahçeli ile Davutoğlu arasındaki gerginliğe ilişkin "Siyasi bir eleştirinin, benzer bir üslupla cevaplandırılmak yerine, tahkir ve hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur "dedi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Tuğrul Türkeş’in kabine dışı kalmasıyla ilgili soruya,’Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım’ yanıtını veren Bahçeli’ye yazılı açıklamayla karşılık verdi.  Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise  Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları sonrası  “Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlıktan `hal’ edilmesine sebep olan basiretsizliği ve kıt aklı, bizim parti içi meselelerimize ermez”  ifadelerini kullandı.

“NAHOŞ BİR DURUM ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Konuya ilişkin açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise şu ifadeleri kullandı: “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, kabine değişikliği üzerine yaptığı bir değerlendirmede, eski Başbakanımız ve Genel Başkanımız, Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Davutoğlu’na bir göndermede bulunmuştur. Bunun üzerine, Sayın Davutoğlu’nun verdiği cevaba, MHP Genel Başkan Yardımcılarının mukabil cevaplarıyla, hiçbir şekilde arzu etmediğimiz, siyasetin nefasetine yakışmayan, nahoş bir durum ortaya çıkmıştır. Geçmişle ilgili konuların tekrar gündeme getirilmesinin, ülkenin pozitif gündemine bir katkı sağlamayacağını hepimiz biliyoruz. Nitekim, AKP olarak, özellikle 15 Temmuz sonrasında MHP’nin izlediği politika konusundaki takdirlerimizi ve teşekkürlerimizi, bizzat Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız vasıtasıyla her fırsatta dile getiriyoruz. Aynı şekilde, pek çok politikasını en sert şekilde eleştirdiğimiz CHP’nin, bir il başkanı ve milletvekilinin, Tunceli’de katledilen öğretmenimizle ilgili yaklaşımları, yine Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılanmıştır.

“AYNI DOĞRULTUDA CEVAP VERİLMESİNİ ARZULARDIK”

Siyasetçilerin eleştirilerini dile getirirken veya eleştirilere cevap verirken, siyasi nezaketi kesinlikle elden bırakmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Davutoğlu’nun, MHP Genel Başkanına yönelik eleştirilerinin de bu çerçevede ele alınmasını, cevapların da aynı doğrultuda verilmesini arzulardık.
Siyasi bir eleştirinin, benzer bir üslupla cevaplandırılmak yerine, tahkir ve hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur.  AKP olarak, Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemde birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha güçlü tutmaya ihtiyacımız olduğunun her zaman bilincinde olduk.”