Bahçeli'den Erdoğan'ın teklifine yanıt

Bahçeli'den Erdoğan'ın teklifine yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan'ın Samsun'da gerçekleşecek 19 Mayıs kutlaması için yaptığı davete katılmayacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da Milli Mücadele'nin 100. yılı için bir tören düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı törene CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’ni davet ederken, HDP kutlamalara davet edilmedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Samsun’da düzenlenecek resmi törenlere katılacağını bildirdi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Samsun'da düzenlenecek etkinliğe katılmayıp, 19 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek törenlere katılacağı öğrenildi.

Vatan Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de resmi törenlerde olacağı duyurulurken, Saadet Partisi'nden henüz bir açıklama gelmedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise Meral Akşener'in etkinliğe katılıp katılmayacağına dair gelen soruya “Genel Başkanımız bu tür konularda istişare yapmadan karar vermez. Yarın istişare yapacağız. O konuda ben fikir beyan etmeyeyim” dedi.