Bahçeli'ye tepki çekecek hediye: Hayvan parçaları kullanıldı

Bahçeli'ye tepki çekecek hediye: Hayvan parçaları kullanıldı

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Devlet Bahçeli'ye tepki çekecek bir hediye verdi. Tesbihte 6 hayvan türüne ait kemik kullanılırken, koruma altındaki caretta caretta türüne ait parçalar da kullanıldı.

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Antalya’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşmeye, özel olarak hazırlatıldığı ifade edilen, 6 hayvan türüne ait parçalardan oluşturulmuş tesbih, Bahçeli'ye hediye olarak getirildi. 

Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP lideri Bahçeli ile sohbet ettikten sonra, tesbih ustası Aydoğan Kargacıoğlu tarafından imal edildiği belirtilen, 'Sanat-ı Tesbih' denilen bir tesbihi MHP liderine hediye etti. 

Özel olarak hazırlanan tesbihte; habbeler için büyük köpekbalığı fosili, imame için su aygırı, fren için balina dişi, ayraç ve duraklar için kılıç balığı kılıcı, sistem arası habbeler için deniz kaplumbağası. hitame ve sarkaç içinde mors dişi özü ve minesi kullanıldı. 

Bahçeli'ye hediye edilen tesbihin dokusunda, soyu tükenmekte olan ve koruma altına alınan caretta carettalara ait parçalar bulunması, dikkat çekti.