‘Bahçeli’nin ayakta kalacağını muhalefetten bir tek o öngördü’

‘Bahçeli’nin ayakta kalacağını muhalefetten bir tek o öngördü’

Aylardır Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin hezimete uğrayacak partisi olarak gösterilen MHP ve Devlet Bahçeli’nin ayakta kalacağını muhalif kanatta tek öngören ismin, İlhan Kesici olduğu bildirildi. 19 Haziran’da, ‘Ne kadar ayrılan olursa olsun, MHP ayakta kalacak’ değerlendirmesi yapan Kesici için ‘Toplumsal birleşme kültürünü onun kadar beceren çok az devlet adamı vardır’ denildi.

Turktime yazarı Talat Atilla, aylardır Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin hezimete uğrayacak partisi olarak gösterilen MHP ve Devlet Bahçeli’nin ayakta kalacağını muhalif kanatta tek öngören ismin CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici olduğunu belirtti.

Atilla, ‘Siyaset üstü İlhan Kesici’ başlığıyla yazdığı yazıda, Kesici’nin sempatik ama hiç hafiflemeyen siyaset duruşu ile toplumun orta direk ve üst segmenti arasındaki en kişilikli köprülerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Kesici için ‘Ne gök gürültüsü gibi sesine gizlediği muzipliğini ne de PIAR’sız geçen bir ömrü, popülerlik tezgahına hiç koymadı’ diyen Atilla, şunları yazdı:

‘DOĞDUĞU TOPRAKLARIN ORGANİK İLHAN KESİCİSİ’

“En entelektüeline hayat dersi verirken de…

Demirel’in cenazesinde tekbir getirirken de, doğduğu toprakların organik İlhan Kesici’siydi o…

Milliyetçilik tanımını literatüre sokacak kadar zenginleştirmek de ona düştü.

Şöyle dedi; “Ben bir milliyetçiyim. 20 Yüzyıl milliyetçiliğindeki en önemli vurgu ekonomi olmalıdır. Bağımsızlığın yolu ekonomiden geçer…”

Kesici, birikimleriyle mütenasip hiçbir göreve gel(e)medi ama… Ne kadere... Ne kaderi yazana küsmedi…

İNCE’YE YÜKSEK VOLÜMDE DESTEK VERDİ

İlhan Kesici bu girizgâhtan daha fazlasını hak etse de, mevzuya artık girelim…

CHP’nin mutlak Cumhurbaşkanı adayı olarak görülürken, partisinin Cumhurbaşkanını açıklamak ona düştü. Buna rağmen İnce’ye yüksek volümde destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nazik ama kararlı bir tavırla eleştiren de oydu… Erdoğan kazandığında onu açık yürekle kutlayan da…

BAHÇELİ’YE AİT ÖNGÖRÜSÜ

Onlarca örnek verebilirim ama yakın zamandaki en etkileyici öngörülerinden birisi, Devlet Bahçeli’ye ait olanıydı.

Aylardır Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin hezimete uğrayacak partisi olarak gösterilen MHP ve Devlet Bahçeli’nin ayakta kalacağını muhalif kanatta tek öngören İlhan Kesici’ydi.

19/06/2018 tarihli bir tv programında sunucunun, “MHP’nin bir varlığı yok. Ne ki?” dediğinde…

Yanıtı şöyle olmuştu…

“Bazı siyasetçiler ve gazeteciler Devlet Bahçeli’nin rolünü küçümsüyorlar ama yanılıyorlar. Ne kadar ayrılan olursa olsun, MHP ayakta kalacak. Önümüzdeki günlerde oyu daha da artacak. Sayın Bahçeli’nin rolü çok kritik…”

Partiler gider, vatan kalır…İnsan gider, eseri kalır…

‘YİNE MUHTACIZ’

Türkiye’de militan particiliğin yerini, yapıcı eleştiri kültürünün almasına her zaman muhtaç olduk. Şimdi yine muhtacız.

Bu toplumsal birleşme kültürünü İlhan Kesici kadar ciddiye alan, beceren çok az devlet adamı gördüm.

Madem çağa tanıklık ediyoruz. Yaşarken de bu hakkı teslim etmek gerek.

Son söz, Martin Luther KİNG’in olsun.

“İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; birbirlerinden korkarlar çünkü birbirlerini tanımazlar; birbirlerini tanımazlar çünkü iletişim kurmazlar; iletişim kurmazlar çünkü sınıflara ayrılmışlardır…”