Bakan'a sosyal medyadan tepki yağdı

Bakan'a sosyal medyadan tepki yağdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, dün gece bir televizyon kanalının canlı yayınında 12 yaş altındaki çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında sanığa ağır ceza verilmesi için çalıştıklarını söyledi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuğa yönelik istismar suçlarında verilen cezalara ve önleme çabalarına ilişkin çalışmaların bu ayın sonunda biteceğini açıkladı. Bakan Kaya, “İngiltere’de 12 yaş altına, bazı ülkelerde 9 yaş altına ağır cezaların verildiğini görüyoruz. Türkiye’de biz de benzer bir uygulama için çalışıyoruz” diye konuştu.

CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Kaya, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığında altı bakanın katılımıyla oluşturulan komisyonun ilk toplantısının yapıldığını, çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getirdi.

BAKAN'A TEPKİ: 12 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUK DEĞİL Mİ? 

Bakan Kaya'nın bu açıklaması özellikle sosyal medyada "12 yaş üstü çocuk değil mi? Niçin sadece 12 yaş altındaki çocukların istismarına yönelik ağır ceza öngörülüyor" sorularının sorulmasına yol açtı. 

İYİ HAL İNDİRİMİ

Taciz davalarında faile yapılan ‘iyi hal indirimi’nin kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini söyleyen Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu: 

“İstismara uğramış bir çocuk var, bir de fail var. Faile iyi hal indiriminden dolayı cezasında indirim alması kamuoyu vicdanını yaralayan bir durum. Ceza teknikleri, Türk Ceza Kanunu açısından bunu hakimler anlatıyorlar ama kamuoyu vicdanı elbette ‘iyi hal’ deyince rahatsız oluyor. Biz de bu konuda gereken düzenlemeyi yapmak üzere çalışıyoruz.”

AKP'Lİ YAZAR SELVİ DE YAZDI

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında aktardığı ve üzerinde uzlaşılan ve tartışmaların sürdüğü yedi maddeden biri de şöyle:

"Cinsel istismar suçları 12 yaş altı ve üstü olmak üzere kademelendirilecek."