Bakan Canikli: ABD'den YPG'ye verilen desteğin sonlandırılmasını istedik

Bakan Canikli: ABD'den YPG'ye verilen desteğin sonlandırılmasını istedik

ABD Savunma Bakanı ile görüşen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları toplantısına geçmek üzere geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis'le yaptığı görüşmeyie ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Canikli, "ABD'den PYD/YPG'ye verdikleri her türlü desteği  sonlandırmalarını, SDG bünyesinden bu yapının çıkartılmasını talep ettikve müttefik gibi davranmasını istedik" ifadelerini kullandı. Bakan Canikli, PYD/YPG'nin, PKK'nın organik bir parçası  olduğunu belgeleriyle ABD Savunma Bakanı Mattis'e aktardığını da bildirdi. 

ABD'DEN ŞAŞKINA ÇEVİREN TEKLİF

Bakan Canikli sözlerine şöyle devam etti: "ABD'nin terör örgütleri ile değil müttefiki Türkiye ile çalışması gerektiğini tekrardan vurguladık. YPG ve PKK arasındaki organik bağı gösteren tüm bilgi ve belgeleri kendileri ile paylaştık.  Sayın Mettis'in yaklaşımı bilgi ve belgeleri paylaştıktan sonra, bu örgütü PKK'dan ayırabileceklerini hatta PKK'ya karşı savaştırabileceklerini söylediler.

PYD/YPG terör örgütüne verdikleri desteğin aynı zamanda PKK terör  örgütünün güçlenmesine, palazlanmasına sebep olduğunu ve bu durumun da Türkiye  için artan oranda bir ulusal güvenlik tehdidi teşkil ettiğini ifade ettik