Bakan Çavuşoğlu: Lise yıllarımda inat diplomat olmak istiyordum

Bakan Çavuşoğlu: Lise yıllarımda inat diplomat olmak istiyordum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, lise yıllarında diplomat olmak istediğini ancak buna yönelik bir okulda okuyamadığını belirterek, "O yıllarda Ermeni terör örgütü ASALA bizim diplomatlarımızı şehit ediyordu onlara inat, onlarla mücadele edebilmek için diplomat olmak istiyordum" dedi.

Çavuşoğlu, Kepez ilçesinde iş adamı Mustafa Yılmaz'ın anne ve babası adına yaptırdığı Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, Yılmaz'ın iyi bir dost ve hayırsever bir iş adamı olduğunu söyledi.

Antalya ve Türkiye'de çok sayıda hayırsever bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Bu nedenle okullaşma oranında hedeflere hızla ilerliyoruz. İş adamlarımız okul için yaptığı harcamanın yüzde 100'ünü vergiden düşebiliyor. Ancak hayırsever iş adamlarımız vergiden düşmek için değil, eğitime katkı sağlamak ve ecdadının adını yaşatmak için okullar yaptırıyor" diye konuştu.

Nüfusa oranla hayırsever bakımından Antalya'nın birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Çavuşoğlu, bu nedenle kentteki programında eğitim kurumlarına çok vakit ayırdığını belirtti.

'ASALA BİZİM DİPLOMATLARIMIZI ŞEHİT EDİYORDU'

Teknik liselerin amacının, çocukları hangi dalda eğitim görmek istiyorsa onlara hazırlamak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları ifade etti: "Lise yıllarımda diplomat olmak istiyordum ancak lisede bununla ilgili bir okulda okuyamadım. O yıllarda Ermeni terör örgütü ASALA bizim diplomatlarımızı şehit ediyordu. Onlara inat, onlarla mücadele edebilmek için diplomat olmak istiyordum. Şimdi sosyal bilimler liselerinde öğretmenler çocukları yönlendirecek. Çocukları ne olmak istiyorlarsa, bu liseler hazırlayacak."

'LİSE SONDA İYİ BİR FUTBOLCU OLDUĞUM İÇİN BENİ ANTALYASPOR'A GÖTÜRMEK İSTEDİLER'

Turizmcilerin ve sanayicilerin ara eleman bulamamaktan şikayetçi olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Eskiden öğrenciler sporla eğitim arasında bocalıyordu. Alanya'da lise sonda iyi bir futbolcu olduğum için Kadri Aytaç beni Antalyaspor'a götürmek istedi. Babam da sporu sevdiği için 'Git' dedi. Ancak ben 'Üniversiteye gideceğim.' diyerek geri çevirdim. Şimdi çocuklarımıza ikisini bir arada götürebilmeleri için imkan vermemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Antalya'yı eğitimin olduğu gibi sağlık turizminin de merkezi yapmak istediklerini dile getirdi.