Bakan Çelik: Gabriel aşırı sağdan ve ırkçılardan kopya çekiyor

Bakan Çelik: Gabriel aşırı sağdan ve ırkçılardan kopya çekiyor

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'i hedef alarak attığı tweetlerde, Gabriel'i "ırkçı” ve "aşırı sağcı” gibi konuşmakla suçladı.

Bakan Çelik, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda "Alman Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımız hakkındaki açıklamaları akıl tutulmasının ötesine geçmiştir” ifadesini kullandı. Gönderdiği toplam 28 mesajda, Gabriel'e yönelik suçlamalarda bulunan Çelik, "Gabriel orijinal açıklamalar yapmıyor. Aşırı sağdan ve ırkçılardan ‘kopya' çekerek konuşuyor” dedi.

Çelik mesajlarında, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Gabriel'i seçim kampanyası yapmakla suçlayarak, "İç siyasetteki oy kayıplarını Türkiye'ye saldırarak telafi etmeye çalışmaları ters tepecektir. Irkçılardan kopya çekerek oy kazanılmaz" ifadesini kullandı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'u ırkçılıkla suçlayan Çelik, "Alman dışişleri bakanının, göçmen düşmanı ve ırkçı siyasetin sembolü Avusturya dışişleri bakanı ile aynı seviyeye geldiği görüldü artık. Avusturya Dışişleri Bakanının bugüne kadar AB değerlerine ve evrensel değerlere uygun tek konuşması olmamıştır" dedi.

24) Eğer Kurz gibi ırkçıların ve Gabriel gibi ırkçılardan kopya çekerek konuşanların söyledikleri Avrupa politikası olsaydı, o zaman+++

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 23 Ağustos 2017